locked
Printer could not connect when printing from Edge browser (PDF) RRS feed

  • Question

  • Hi all,

    Two of the users in my organisation can't print PDF files when opening the files in Edge browser.

    The error is "We couldn't reach this printer...". The printer is on and works when printing from Word etc. The problem seems to have started after a Windows update.


    Regards,
    Allan Kjær
    blog

    Monday, November 13, 2017 12:31 PM

All replies

  • Hi,

    I've heard many posts that Microsoft Edge doesn't work normally after Creators Update/Fall Creator Update.
    If using Edge is not MUST, please use IE 11 or other browser.

    Regards,

    Ashidacchi

    Monday, November 13, 2017 11:20 PM
  • Hi,

    I've heard many posts that Microsoft Edge doesn't work normally after Creators Update/Fall Creator Update.
    If using Edge is not MUST, please use IE 11 or other browser.

    Regards,

    Ashidacchi

    Hi Ashidacchi,

    Yes, I know. There are a lot of other options, but the user is keen on using Edge.


    Regards,
    Allan Kjær
    blog

    Tuesday, November 14, 2017 7:13 AM
  • Hi Allan Kjaer,

    I understand.
    Then you need to wait the next Patch Tuesday. It's Nov. 14 (US time).

    Regards,

    Ashidacchi

    Tuesday, November 14, 2017 7:41 AM
  • Hi Allan Kjaer,

    Have you tried ctrl+p to print?


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Tuesday, November 14, 2017 8:12 AM
  • Hi Allan Kjaer,

    Have you tried ctrl+p to print?


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Yes :-) ...

    Regards,
    Allan Kjær
    blog

    Tuesday, November 14, 2017 8:14 AM
  • Hi Allan Kjaer,

    Thank you for your post.

    I also see many people met the issue. I will forward this information to the appropriate department through our internal channel. Both the Microsoft Product Team and Development Team take into consideration all suggestions and feedback for future releases.

    As far as I know, few steps we could try to check. I suggest that you could try to reinstall Edge with PowerShell to check.

    http://www.thewindowsclub.com/reset-microsoft-edge-browser-to-default-settings-in-windows-10

    Then try the steps below if it is helpful.

    Open the Task manager.  Here’s a tip:  Press CTRL+Shift+ESC.

    Click File > Run New Task

    Make sure you have a check mark beside “Create this task with administrative privileges”

    Type Powershell

    Type the following in the Powershell prompt:

    Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

    Also I find someone performs a clean reinstall solved.

    Best regards,

    Carl


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Tuesday, November 14, 2017 8:30 AM