locked
Intéző nézetek RRS feed

 • Question

 • Még egy dolog. Az intéző (mostmár van magyarítás, tehát így hívom :) ). Szóval XP alatt én sokkal jobb szerettem, ha nem jegyzi meg a mappák nézet beállításait. 90%-ban sima lista nézetben bóklásztam, legfeljebb a képek között volt szükség a thumbnail nézetre. Ez viszont, szinte véletlenszerű módon (tudom, hogy van benne rencer, de nem bírok rájönni), szóval állandóan váltogatja a megjelenítést. Főleg akkor idegesítő, amikor pl. DVD-n lévő állományokat nézegetek, beállítom a listanézetet, bemegyek egy mappába, és megint a részletes, táblázat nézetre vált. Valamelyik régi bétában még láttam azt a "Remember folder view settings" jelölőt, de aztán kb. a 7000 környékén eltűnt. Szóval jó lenne nekem a listanézet, majd én átállok arra, amire akarok. Ezt nem lehet beleverni valahogy? Kicsit idegesítő, hogy minden mappába való belépéskor menjek be Rendezés/Mappa beállításai/Nézet menübe, és bökjek egy "Alkalmazás..." gombot.

  Ráadásul ez se megoldás, mert ha pl. bemegyek valahova, és átváltok részletes nézetre, azt szeretném, ha egy ideig ez így maradjon, és ne legyen belőle megint lista, ha visszalépek egy szintet.

  Saturday, May 30, 2009 1:01 PM

All replies

 • Apply to folders gomb.
  Saturday, May 30, 2009 1:16 PM
 • A Folder Options -ban.
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/)
  Saturday, May 30, 2009 3:17 PM
 • Tudom, hogy hol van, de pont az a problémám, hogy nem akarok állandóan oda bemenni. XP alatt ez úgy működött, hogy ha egyszer megnyitottam az intézőt, akkor akárhova mentem, ugyanabban a nézetben maradt, amíg át nem váltottam. Ez viszont könyvtáranként átáll arra, amire neki teccik.
  Saturday, May 30, 2009 5:25 PM
 • Ha egyszer a sajátgépnél beállítod rendesen, aztán apply to folders akkor mindenhol egyforma lesz.
  Saturday, May 30, 2009 6:48 PM
 • Dehogy lesz.
  A sajátgépben nem tudom a képekre vonatkozóan beállítani.
  Egyébként most vettem észre, hogy eleve kétféleképpen működik. Ha a "libraries" felől megyek, akkor ott úgy tűnik, mintha nem váltotagná a nézeteket, de ha kedvencek felől megyek be ugyanabba a mappába, akkor teljesen máshogy mutatja.

  Íme két kép :
  http://img0.tar.hu/vlevi/img/38112986.png
  http://img0.tar.hu/vlevi/img/38112985.png

  Biztos van valami jól meg (bele) magyarázható oka, de én akkor se értem. Ráadásul a file/open dialógusablakok is összevissza váltogatják a nézeteket. Egyszerűen számomra zavaró, hogy egy könyvtárváltás után teljesen át kell értékelni fejben azt, hogy mit is látok.
  Saturday, May 30, 2009 9:07 PM
 • A könyvtárakra teljesen jól működik, a libraries az teljesen más tészta, azok eleve speciális nézetek.
  Saturday, May 30, 2009 10:11 PM