none
TPM Security: TPM Deactivates during image RRS feed

  • Question

  • Hello,

    I am having an issue where our Windows 7 hardware, Latitude e5440 & e6440 TPM deactivates during the image. Our goal is to encrypt the Windows 7 device with bitlocker, but it appears that when it gets to the Enable Bitlocker portion, it checks for the TPM and returns a success on all checks and then immediately does another check and it fails the same check. I then restart the machine to see the TPM has been deactivated. I removed anything in the TS that I believe would interact with the TPM on an on & off level. Has anyone experienced this before and know a resolution? Or atleast can point me in the right direction? I checked the ZTIbde, BDD, Liteouch and other logs but I have found nothing stating when the TPM was deactivated or why.

    Here are what the ZTIbde logs are saying:

    <![LOG[Configuring protectors.]LOG]!><time="13:38:59.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[Success TPM Enabled]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[Success TPM Is Activated]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[Success TPM Is Owned]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[Success TPM Ownership Allowed]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[Check for Ensorsement Key Pair Present = -2144862202]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[TpmEnabled: False]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[TpmActivated: False]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[TpmOwned: False]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[TpmOwnershipAllowed: True]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[EndorsementKeyPairPresent: False]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[FAILURE ( 6739 ): False: Check to see if TPM is enabled]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="3" thread="" file="ZTIBde">
    <![LOG[Event 41002 sent: FAILURE ( 6739 ): False: Check to see if TPM is enabled]LOG]!><time="13:39:00.000+000" date="05-16-2016" component="ZTIBde" context="" type="1" thread="" file="ZTIBde">

    Thank you,


    • Edited by DonSklz123 Tuesday, May 17, 2016 1:22 PM
    Monday, May 16, 2016 7:57 PM