locked
Tippek, ötletek Windows 7 fejlesztőinek! RRS feed

 • General discussion

 • Először is grat az oprendszerhez.
  Másodszor:
  Kinézet majdnem jó, de legyen benne olyan opció is, ami nem vált át a régi stílusra, mégis kilövi a csoportosítást. Szóval fülek az új, átlátszó panelon. Ennek beállítása legyen érthető, és áttekinthető.
  Másodszor a multimédia kezelő legyen továbbfejlesztve, ennél is tovább, mégpedig úgy, hogy egy zene, vagy videó megnyitásához ÖSSZESEN csak a Start menüre lenne szükség.
  Fényképezőgép csatlakozásakor automatikusan jelenjen már meg a képletöltés opció (frissen csatlakoztatott perifériával)

  Jah, és nem kötekedésképpen, de
  Minden dolog legyen könnyebben elérhető, mégkönnyebben, mint ami XP-nél volt! Meg kéne érteni, hogy egy felhasználóközpontú rendszernek nem az a feladata, hogy minél csicsásabban jelenjenek meg a dolgok, hanem az, hogy észrevegye, hogy a felhasználó mit is akar, mégpedig EGÉRMOZGATÁS nélkül. Ha minél tobb egérmozgatásra szükség van, JOBBAN lefárasztja a felhasználót, hiszen nem csak időveszteséget kreál, hanem több figyelmet is, melybe a felhasználó belefárad!!!! Ez tömeg cikknél..... jó sok fáradságot ad a Win7. PC-nek ne az legyen a feladata, hogy minél hosszabb ideig tartson kezelni.... Felhasználó lusta... Legyen multimédia központú.

  Enjoy.

  Tuesday, January 13, 2009 8:36 PM

All replies

 • Csak 1 kiegészítés: administrator-nál lustább nem lehet a felhasználó. Ez ki van zárva. Smile

   

  Tuesday, January 13, 2009 9:05 PM
 • A Klasszikus Start menűt nem lehetne valahogyan "belehegeszteni"  Tudom, hogy szép dolog a haladás, de nem lehetne "néha megörizni" a mükődö dolgokat?

   

  Tuesday, January 13, 2009 10:12 PM
 • A klasszikus start menü eltávolításra került, jelenleg úgy tűnik semmilyen módon nem visszaállítható. Persze a végleges változat megjelenéséig még bármi történhet.

  Tuesday, January 13, 2009 10:34 PM
 • A klasszikus Start menünek én is örülnék, ahogy sokan mások.
  Az asztal megjelenítése ikon jobbra került. Ez nagyon nem áll kézre ~10 éves Windows használat után. Ez kb. olyan lenne, mint ha a programokat a jobb alsó sarokban kellene bezárni, tálcára tenni vagy akár az ablakot átméretezni.
  A rendszerkövetelmény nagyon jó, nem kell a futtatásához egy erőmű, azonban kezelhetőségét tekintve valahol XP és Vista között kellene maradni. Itt ez a Notification area, na ez teljesen felesleges... Eleget panaszkodott nekünk az XP és Vista biztonsági központja is.
  Nagyon sokat foglalkozik a Microsoft a dizájnnal, pedig a fő feladat a megbízhatóság és a kezelhetőség fejlesztése lehetne leginkább. Engem őszintén szólva az sem zavarna, ha külalakját tekintve egy Vistát kapnék kézhez Windows 7 elnevezés alatt. A lényeg, hogy ne legyen olyan sok gond vele, mint elődjével.
  Sokat agyaltam azon is, hogy vajon lesz-e olyan OS, amihez kb. 2-3 év múlva adnak ki javítócsomagot? Tökéletes operációs rendszer ugyan nincs, de valahol legbelül abban reménykedem, hogy a Windows 7 mégis az lesz.
  Friday, January 16, 2009 7:31 PM
 • Szerintem sokan egyet értenek velem, hogy a hálózati jelszó megadásánál, ha nem jól irod be akkor ne törölje hanem legyen lehetőség a javításra. Már az is nagyon jó, hogy nincs kipontozva bár fogalmam sincs az mire jó de alárulhatná igazán valaki.
  Ugyunais nem csak a néhány karakteres jelszók vannak, hanem pl. tegnap kb 5x irtam be a wep 20 karakteres jelszót, hát mondtam dolgokat Big Smile .
  A Távoli asztalnál itt még nem néztem, hogy milyen de Vista az őrületbe tud kergetni, hogy nem elég ki van pontozva, hogy véletlenűl se lásd mit irsz, de még a Ctrl + V se működik és a kipontozás miatt amikor feltelik a sor akkor már fogalmad sincs hogy lenyomtad-e a gombot vagy sem.
  Sunday, January 18, 2009 9:20 AM
 • Ez mind biztonsági elem, másolás, beillesztés alapvetően nem működhet jelszavak esetén. Pontozás és jelszó megjelenítése szintén nem lenne túl elegáns dolog, például ha munkahelyen a hátad mögött állnak a jelszó beírása közben. Szóval ez biztosan soha nem fog változni.

   

  Sunday, January 18, 2009 11:19 AM
 • 1. A hálózati jelszónál mi értelme van, hogy amikor nem jol adod meg törlődik és nincs lehetőséged javításra?
  2. Rengeteg alkalmazás van jelszó generálásra ami álltalában, ha generálsz vele kb így fog kinézni '"+!%/JHGFDdhdr=/!%"+
  ezt, hogy írod be akárhova is, ha nem Copy/Paste ? Tudomásom szerint ezek a biztonságos jelszók és nem a tamas123
  3. Ha már itt tartunk aki ezt " '"+!%/JHGFDdhdr=/!%"+ " a hátam mögött megjegyzi annak én oda is adom magamtól Big Smile .
  4. Minden esetre szerintem választhatónak kellene lennie, mindenki döntse el hogan kényelmesebb, mert szerintem néha
  kiakasztó dolog.
  5. A Távoli asztali kapcsolatnál is szerintem az nincs rendben egyeltalán, hogy a jelszó mezőbe látható 15 (pontosan most
  nem tudom hogy 15 vagy 20 ) pont és ha hosszabb akkor még csak nem is látod, hogy leütötted -e a billentyűt vagy sem,
  mert mindig csak a pontok vannak ott

  SZERINTEM!!!!

  de azért kiváncsi lenék hányan osszák a véleményemet.
  Sunday, January 18, 2009 12:16 PM
 • Egyetértek veled. Habár nekem nem volt problémám a hálózati jelszó copy/paste dolgával, nekem sikerült. Mondjuk magam alá nyúltam volna, ha a 63 karakteres WPA2-PSK ASCII karakterekből álló sorozatot egyenként kellett volna beütögetnem.
  Az lenne a legjobb -de komolyan- ha a Microsoft csinálna egy x oldalból álló kérdőívet, azoknak akik regisztrálták magukat és letöltötték a béta verziót. Ez a kérdőív inkább amolyan szavazósdi lenne, ahol minden fontosabb dologról a felhasználók dönthetnének. Minden pontban a legtöbb voksot kapott funkció kerülne a végleges Windows 7-be.
  Elvégre nekünk csinálják nem? Smile

  Bárcsak így menne M.O.-n a törvényhozás...
  Saturday, January 24, 2009 10:45 AM
 • Szerintem is az lenne a normális ha lenne 1 checkbox v valami, hogy mutassa a jelszót, vagy pontozza ki, ez nagyon sok szoftvernél müködik...

  Az én ötletem a következő lenne: szeretnék egy irc klienst a windowsba Smile más operációs rendszerekben van, a win-ben sosem volt, legalábbis tudtommal....

  A másik, hogy nem-e lehetne visszatenni a telnetet, vagy egy ssh-t tenni a rendszerbe, diagnosztikára nagyon jól lehetett használni, hogy az adott porton fut e a megfelelő service...

  Szerintem az uj tálca nagyon jó, nem kell ennél jobb az jobb oldali asztal megjelenités is tetszik, amugy meg alt+tab nál is van asztal megjelenités pl, még csak hozzá sem kell érni az egérhez...

  Én feltettem még egy olyan progit, hogy rocket dock, szerintem ez jobb mint a gyorsindító votl xp-ben, sőt ott is használtam ezt a programot...

  start menü tökjó, nekem tetszik...

  Most más nem jut eszembe, szerintem nagyon jó kis rendszer


  Monday, January 26, 2009 3:09 PM
 • Szia,

   

  Telnet van benne csak külön kell telepíteni a programok hozzáadása menü alatt. Smile

   

  Monday, January 26, 2009 5:20 PM
 • Tényleg van benne THX!

  hmm és még 1 csomó mindenBig Smile

  FTP szerver, WEB szerver, Telnet (host nemcsak client)

  Még jó hogy van aki tudja h ilyenek is vannak benneBig Smile
  Monday, January 26, 2009 5:26 PM