none
remove apps 1803

    Question

  • Hi,

    I am using 1803 and michael nystrom scripts to remove apps. 

    Apps are removed as expected but the time to login is almost same . 

    Once the user login they get black screen for sometime and the profile loads . it seems to me the profile not loading properly 

    (sometime I cannot see the file explorer in the task bar ) 


    I thought its display driver issue , so tried to upgrade and degrade .

    And Second thing,In task sequence where shoud i keep the script ? 

    Thanks 

    Wednesday, September 05, 2018 2:26 PM

All replies

  • Hello,

    After running the app removal scripts you have to block the automatic download store apps settings from Group Policies or Registry. As after connecting with internet devices will start automatically download these UWP Apps.

    Reference link

    In TaskSequence It's better to keep the scripts at last stage.

    Monday, September 10, 2018 7:34 AM
  • Are you, by any chance, using the HideShell functionality?

    Cheers,
    Anton

    Vacuum Breather Blog | Wing Commander Saga | Twitter

    Note: Posts are provided "AS IS" without warranty of any kind. If posts are helpful please don't forget to rate them as "Helpful" or as "Answer".

    Monday, September 17, 2018 2:02 PM
  • Hi,

    Yes Iam using hideshell 

    Tuesday, September 18, 2018 9:08 AM
  • I would have assumed that this issue had been fixed at some point. Either way, it might be worth trying out the workaround described in this guide since you may be running into timing issues while transitioning to the desktop.

    Cheers,
    Anton

    Vacuum Breather Blog | Wing Commander Saga | Twitter

    Note: Posts are provided "AS IS" without warranty of any kind. If posts are helpful please don't forget to rate them as "Helpful" or as "Answer".

    Tuesday, September 18, 2018 9:19 AM