none
IE 11 on Windows 10 not opening new tabs RRS feed

  • Question

  • I am very frustrated with Windows 10 IE. My V11 lags compared to other browsers and stalls when I click on links for a while, freezing often. Sometimes it will not open a new tab at all.

    Friday, April 15, 2016 5:07 PM

Answers

  • Hi JosephHiggins,

    According to your description We could try these steps to repair it.

    You may be disturbed by some add-ons or malware, you’d better run Internet Explorer with “no-add-ons” model first.

    1. Open Start Menu, then click all programs, select Accessories, open the system tools;

    2. Right-click Internet Explorer(No Add-ons), run as Administrator.

    If the problem disappears, it could be caused by Internet Explorer add-ons, you could try following steps to narrow down.

    1. In Internet Explorer, click Tools and click Manage add-ons.

    2. Disable the Google add-ons and keep the needed items on.

    3. After finding the related item, double click the item and select Remove.

    4. Restart Internet Explorer and check the issue again.

    Also you can reset your IE settings. Here is the link referred to.

    How to reset Internet Explorer settings

    http://support.microsoft.com/kb/923737

    If the issue persists, you could restore the Internet Explorer by turn off and turn on the Internet Explorer feature in the control panel ->Programs and Features.

    Note: Before you restore internet explorer, please perform a system backup first and backup your favorites.

    Hope it will be helpful to you.


    Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Tuesday, April 19, 2016 1:40 AM
    Moderator

All replies

  • Do IE use some toolbars?

    If yes, verify that toolbar isn't block attempts.

    You could also reset Internet Explorer settings.

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/923737

    Sunday, April 17, 2016 11:44 AM
  • Hi JosephHiggins,

    According to your description We could try these steps to repair it.

    You may be disturbed by some add-ons or malware, you’d better run Internet Explorer with “no-add-ons” model first.

    1. Open Start Menu, then click all programs, select Accessories, open the system tools;

    2. Right-click Internet Explorer(No Add-ons), run as Administrator.

    If the problem disappears, it could be caused by Internet Explorer add-ons, you could try following steps to narrow down.

    1. In Internet Explorer, click Tools and click Manage add-ons.

    2. Disable the Google add-ons and keep the needed items on.

    3. After finding the related item, double click the item and select Remove.

    4. Restart Internet Explorer and check the issue again.

    Also you can reset your IE settings. Here is the link referred to.

    How to reset Internet Explorer settings

    http://support.microsoft.com/kb/923737

    If the issue persists, you could restore the Internet Explorer by turn off and turn on the Internet Explorer feature in the control panel ->Programs and Features.

    Note: Before you restore internet explorer, please perform a system backup first and backup your favorites.

    Hope it will be helpful to you.


    Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Tuesday, April 19, 2016 1:40 AM
    Moderator