locked
Windows XP SP3 vs. System Restore, ERD Commander RRS feed

 • Question

 • Egy olyan nagy problemam van, hogy van egy hibauzenet, crash log es barmi nelkul ujraindulo Windows XP SP3-as OEM (Lenovo) -s vindozom az egyik ugyfelemnel, ahol rendszerfelugyeletet vegzunk. Es ugy erzem, egy system restore megoldana a problemamat, de nem tudom vegrehajtani, mivel a rendszer nem hajlando Safe Mode-ban sem elindulni. Ekkor elokaptam az ERD Commander -emet, ami az MSDaRT resze, a Microsoft Desktop Optimalization Pack -ban, hogy azzal a mar jo bevallt modon vegre tudjam hajtani a System Restore-t egy korabbi idopontra. De ez sem sikerult, mert az ERD Commander kiirja, hogy "The offline OS must be an XP SP2".  Mar probalkoztam kezzel recovery console -bol is visszarakni, de onnan csak a registry-t tudom es lathatoan nem az a baja... csinaltam logged boot-ot es a cdfs.sys utan megall... egy masik gepen megneztem (ami ugyan ilyen), hogy ott mit tolt ez utan a lepes utan, es valami usb-vel kapcsolatos dolgot. Ezeket ERD Commander-ben mind disabled -re tettem, de tovabbra sem javult meg...

  Mondjuk ez mar nem igazan tartozik ide, a problemam inkabb az volna, hogy az ERD Commander miert nem hajlando nekem az SP3-as rendszert visszallitani?

  Termeszetesen adtak ehhez a lenovo-hoz ilyen Rescue And Recovery DVD-t is, de az csak azt ajanlja fel nekem, hogy nagyon szivesen visszarepiti a gepet a Factory Default szintre... hat azt koszonom, de nem kernem... :)

  Egy regebbi (Winternals) 2005-os ERD Commander-el is megprobaltam a system restore-t, gondolvan, hogy az nem erzekeny a Service Pack-ra, de az meg egy szot sem szolt, csak szimplan nem csinalta meg.

  Nagyon nem szeretnem ujratelepiteni az egesz gepet, mert ez a legkritikusabb gep a halozatban... (szamlazas, stb)....

  Raadasul a rendszer annyira uj (1 hetes kb), hogy mentes sincs rola, csak a System Restore lenne a megoldas. Persze az adatokat le tudom rola menteni es mindent elolrol kezdeni, de ezt egyelore szeretnem elkerulni!

  Szakik! Bajtársak! Segitsetek! :)
  Monday, November 2, 2009 11:11 AM

All replies

 • Ha usbhez köthető akkor nézd meg az system32\drivers kvtban az usbehci.sys usbhub.sys usbohci.sys usbport.sys usbuhci.sys verzióit, egyezniük kellene, esetleg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB alatt található összes objektum törlése is segíthet....

  a BSOD mit mond ha kikapcsolod az automatikus újraindítást?
  Laci
  Monday, November 2, 2009 6:49 PM
 • nincs semmilyen BSOD! Egyszeruen csak ujraindul! Nincs semmi crashlog, semmi...

  viszont ezt az USB-s dolgot megnezem.
  Monday, November 2, 2009 7:18 PM