locked
Edge sync error The LDAP server is unavailable. RRS feed

  • Question

  • we have MAIL,HUB,CAS,Unified roles in Exchange 2007 SP2 and 2 edge alone in Exchange 2010. Last week we mistakenly we deleted the Exchaneg certificate from the 2 Edge server and we have restored back one edge server serveredge1  is working fine after the certificate restore but another serveredge2 is not working fine.

    On EDGE SERVER I am getting error

    Log Name:      Application

    Source:        MSExchange Message Security

    Date:          21/09/2012 11:19:25

    Event ID:      1010

    Task Category: EdgeCredentialService

    Level:         Error

    Keywords:      Classic

    User:          N/A

    Computer:      ServerEdge2

    Description:

    Microsoft Exchange Edge server has not been updated by EdgeSync since 03/09/2012 12:49:51 (UTC Time).  Please confirm that the EdgeSync service is running.

    ************************************

    On hub servers I am getting the below error

    Log Name:      Application

    Source:        MSExchange EdgeSync

    Date:          21/09/2012 09:31:28

    Event ID:      10104

    Task Category: Synchronization

    Level:         Error

    Keywords:      Classic

    User:          N/A

    Computer:      ServerHUB

    Description:

    Microsoft Exchange couldn't match certificate when contacting ServerEdge2. The connection was stopped.

    Event ID:      1024

    Task Category: Topology

    Level:         Error

    Keywords:      Classic

    User:          N/A

    Computer:      ServerHUB

    Description:

    The connection to the ADAM instance of the Edge Transport server failed with exception "The LDAP server is unavailable.". This could be caused by a failure to resolve the Edge Transport server name ServerEdge2 in DNS, a failure when trying to connect to port 50636 on Edge Transport server ServerEdge2, network

     

     

    [PS] C:\Windows\System32>Test-EdgeSynchronization


    Name                        : Serveredge1
    LeaseHolder                 : REASPRDEXCA608
    LeaseType                   : Option
    ConnectionResult            : Succeeded
    FailureDetail               :
    LeaseExpiry                 : 21/09/2012 12:14:19
    LastSynchronized            : 21/09/2012 11:14:19
    CredentialStatus            : Synchronized
    TransportServerStatus       : Synchronized
    TransportConfigStatus       : Synchronized
    AcceptedDomainStatus        : Synchronized
    SendConnectorStatus         : Synchronized
    MessageClassificationStatus : Synchronized
    RecipientStatus             : Synchronized
    CredentialRecords           : Number of credentials 12

    Name                        : ServerEdge2
    LeaseHolder                 :
    LeaseType                   : 0
    ConnectionResult            : Failed
    FailureDetail               : The LDAP server is unavailable.
    LeaseExpiry                 : 01/01/0001 00:00:00
    LastSynchronized            : 01/01/0001 00:00:00
    CredentialStatus            : Skipped
    TransportServerStatus       : Skipped
    TransportConfigStatus       : Skipped
    AcceptedDomainStatus        : Skipped
    SendConnectorStatus         : Skipped
    MessageClassificationStatus : Skipped
    RecipientStatus             : Skipped
    CredentialRecords           : Number of credentials 0

    Friday, September 21, 2012 11:04 AM

Answers

  •  

    HI All,

    I finally fixed the issue found that SMTP is not enabled for the certificate which i have restore from the back.

    Even the SCOM certificate which i have imported  took the precedence value due to which hub server was checking the EDGE subscribe with old one and not able to find the same and EDGE sync was not working. I have enable the SMTP and deleted the SCOM certificate and run the command for edge sync.

    • Marked as answer by RSMR Tuesday, October 2, 2012 12:36 PM
    Tuesday, October 2, 2012 12:34 PM

All replies

  • http://social.technet.microsoft.com/forums/en-US/exchangesvrtransport/thread/4349b146-ad6e-44a2-9d3e-52158eee8a5d/

    Hope this may help.


    ExchangeGeek (MCITP,Enterprise Messaging Administrator)

    ***Don't forget to mark helpful or answer***

    Friday, September 21, 2012 11:14 AM
  • Hi

    Have you tried restarting the Microsoft Exchange ADAM service?

    You can also look here:

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/exchangesvrgeneral/thread/35f05dca-f67c-405e-9e3a-a9e9af366515

    Friday, September 21, 2012 11:32 AM
  • If you have restore the certificate back, restart Microsoft Exchange ADAM service to try again.

    If this issue still occur, I suggest you recreate Edgesync to have a try.

    Thanks,

    Evan


    Evan Liu

    TechNet Community Support

    Monday, September 24, 2012 9:36 AM
  •  

    HI All,

    I finally fixed the issue found that SMTP is not enabled for the certificate which i have restore from the back.

    Even the SCOM certificate which i have imported  took the precedence value due to which hub server was checking the EDGE subscribe with old one and not able to find the same and EDGE sync was not working. I have enable the SMTP and deleted the SCOM certificate and run the command for edge sync.

    • Marked as answer by RSMR Tuesday, October 2, 2012 12:36 PM
    Tuesday, October 2, 2012 12:34 PM