locked
exchange - kerio kapcsolat - külső domain-ről érkező levelek RRS feed

 • Question

 • Sziasztok,

   Adott két szerver. Egy 2003 és egy 2008. A 2003 az éles szerverünk, a 2008 pedig tartalék szerver.

   A 2003 - Ex2003 levelezőt használunk. A tartalék gépen pedig Kerio szerver fut. A Kerio felolvasta a felhasználókat a tartományból.

   A domain: vallalat.local

   Az e-mail domain: @vallalat.sajat.hu

   A KERIO-ban fel van véve még egy alternatív e-mail domain: @temp.sajat.hu

   A cél az lenne, hogy az exchange-ben felveszünk annyi kapcsolattartót ahány plusz terjesztési csoportot ahány user van (tudom h. így favágó de ez van..) és mindenkinek a levelét továbbítjuk a temp.sajat.hu címre, így a KERIO-ban lesz egy backup levelezésünk ha leállna az éles szerver.

  (azért kell terjesztési csoport is mert sok embernek több helyre van átforwardolva a levele.)

  Amit eddig megtettünk: A DNS bejegyzéseknél a vallalat.local címkeresési zóna alatt felvettünk egy temp.sajat.hu  címkeresési zónát.  Ebben a zónában felvettünk egy MX rekordot: (állomás: szülőmappával megegyező, minősített tartománynév: temp.sajat.hu; a levelezőkiszolgáló teljesen minősített tartnév: tartalek-szervernev.vallalat.local; prioritás 10)

  Aztán az exchange system managerben a routing groups -ban felvettünk két smtp connectort

   - tartalék: forward mail this connector... : itt a tartalék szerver ip-t adtuk. A local bridgehead-nek megadtuk az éles szervert; adress space: a tartalék e-mail domain smtp; connector scope : routing group; allow message relay..engedélyezve

  - *:  forward mail this connector: ide fel van véve az a smart host ami az éles szeveren is használva van a levelek küldésére.( szolgáltató) address space *; scope: entire organi...; disallow realy...

  Na ez kicsit hosszú lett, de fontosnak tartottam, hogy leírjam eddig mit csináltunk. És akkor a probléma:

   

  Az éles levelezési címemről (belső hálózatból) küldök egy levelet a temp.sajat.hu címemre: ez rendben van.

  Az exchange-ben beállítom, hogy forwardolja a beérkező leveleket a saját temp.sajat.hu címre és küldök egy levelet magamnak a hálózaton belülről : ez rendben van.

  Aztán küldök egy levelet mondjuk egy ingyenes szolgáltatóról a @vallalat.sajat.hu címemre (itt ugye az átirányítás még mindig be van állítva a temp-re). A levél megérkezik a vallalat.sajat.hu címre, de a temp-re nem továbbítja az exchange.

       - a levél bekerül a tartalék smtp connector queue-ba: a levél állapota Retry.

       - a smtp logban: mail from: <külső címem> 0 0 4 0 47 SMTP ; Outbound connectionresponse; 451+4.1.8 Sender address <külső címem> domain does not resolve.; outboundconnectioncommand QUIT; outboundconnectionresponse Smtp closing connection;

  És innentől ha bármi érkezne erre a címre akkor a várakozóba rakja és csak igen sokára küldi ki.

   

  Bocs hogy hosszú lett. Van valami ötlet, hogy mi lehet a gond? Az eseménynaplóban nincs semmi hiba.

  Köszi

   

  Tuesday, June 22, 2010 7:09 AM

All replies

 • a hiba annyit volt, hogy a Kerio nem vette át azokat a leveleket amelyek mail domain-e nem szerepel a DNS -ben. van egy opció az SMTP server beállításai alatt, ezt kikapcsolva már működik.
  Friday, June 25, 2010 9:37 AM