locked
Megosztott nyomtató nem nyomtat RRS feed

 • Question

 • Üdv!

   

  Adott egy nyomtatószerver, amin kb tucatnyi nyomtató gond nélkül működik, nagyrészt ricoh és hp printerek. Egy újabb ricoh-t akartam telepíteni, ez még sikerüt is, a tesztoldal is kijött, meg is osztottam, ahogy kell. A megosztott nyomtatót teszt céljából telepítettem egy Vistára, de onnan már nem lehet rá nyomtatni, egyszerűen annyi jelenik meg, hogy error és vége (a többi nyomtatóra csodaszépen nyomtat). Próbáltam másik szerveren, más kliensekkel és persze más driverekkel. A lényeg, hogy lokálisként telepítve nyomtat, hálózatiként telepítve tojik a fejemre.

  Lassna egy 10 kilós kalapács beszerzésén gondolkozok, úgyhogy megköszönném, ha valaki használhatóbb ötlettel tud szolgálni.

  Monday, October 20, 2008 10:10 AM

All replies

 • Nem irtad, hogy mas op-rendszerrel sikeres-e a halozati nyomtatas. Amugy a halozati nyomtatast "megosztott"-kent ertelmezzuk vagy valodi "halozati" nyomtatas - tehat a nyomtato sajat ip-cimmel rendelkezik?

   

  A.

   

  Monday, October 20, 2008 10:31 AM
 • A nyomtató hálózati, tehát van IP címe.

  A nyomtatót lokális nyomtatónak telepítem egy szerverre. Próbáltam 2003, 2003R2 és 2008 szerverre is! A szerverről helyileg lehet nyomtatni. Ezt a nyomtatót osztom meg.

  A megosztott nyomtatót telepítem a kliensre XP SP3 vagy Vista és onnan már nem megy a nyomtatás.

   

  Bocs, ha nem voltam világos elsőre

  Monday, October 20, 2008 10:55 AM
 • Tehat ha XP-re ugy telepited, mint ip-nyomtato, akkor tokeletesen mukodik? Ezzel kizarhato a driver.

  Megosztott nyomtato eseten a spool-file elkeszul? A szerveren latod a nyomtatasi sorban? Ha XP-rol osztod meg, s masik XP-rol nyomtatsz, mukodik?

   

  A.

   

  Monday, October 20, 2008 11:07 AM
 •  

  A spool elkészül. Látszólag minden a helyén van, bár eddig nemnagyon nézegettem ezt a mappát.

  A szerveren látni a nyomtatási sorban a kliensről elküldött doksit az errorral együtt.

  Az XP-XP felállást nem próbáltam, hirtelen lehetőségem sincs rá, csak 1 XP gép tartozik hozzám. Amúgy ha úgy működne, azzal sem lennéke előbbre sajnos.

  Monday, October 20, 2008 11:46 AM