locked
Windows 7 telepítési hiba RRS feed

 • Question

 • Üdv!

  Windows 7 RC 7100 vagy 7127 telepítése közben is jelentkezik egy hiba nálam.

  A telepítő addig eljut, hogy elkészíti a regisztráció adatbázist, ezután egy olyan fázis következik, hogy "Starting services...", majd ismét visszajutok a telepítőbe, ahol az utolsó fázisát kezdené a telepítésnek, de itt egyszercsak feketére változik a kép és lekapcsol a monitor, 1-2 percig így megy tovább, majd magától újraindul.

  Ezután bejön a Windowsos indítóképernyő, majd ismét jön egy fekete kép, a jobb alsó sarokban pedig megjelenik, hogy "Windows 7" és alatta a verziószáma. Itt megáll minden, nem lehet továbblépni, csak az egérkurzor mozgatható, a gép (hallásra) nem dolgozik, ha sokáig várok egy idő után lekapcsol a monitor. A rendszer csökkentett módban sem indul el mert még nem volt meg az első normális indítás.

  A géphez semmilyen külső eszköz nincs csatlakoztatva, integrált hálózati és hangkártya van benne, a videókártya típusa: GigaByte GeForce 8600 GT. Monitor: LG Flatron T710B.

  A merevlemezen 80GB szabad hely van és frissen van formázva.

  Egyébként hasonló jellegű hiba Vistánál is előfordul, ha friss NVidia Drivert akarok feltelepíteni, újraindítás után szintén nem kapcsol be a monitor, vagy egy állókép jelenik meg. Csak azzal a cd-vel jó a driver, amit az NVidiások adtak a videókártyához.

  Segítséget előre is köszönöm!

  -
  Monday, June 1, 2009 5:21 PM

All replies

 • Kártyahiba, BIOS beállítás hibája, vagy a tápegység teljesítménye kevés.
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/)
  Monday, June 1, 2009 6:30 PM
 • De miért csak bizonyos beállításoknál és bizonyos windowsoknál van ez akkor? egyébként 1 hete sincs, hogy szervizbe volt és kimérték, szóval a táp és videókártya tutira jó. BIOS-ban milyen beállítás van erre vonatkozóan, vagy mit állítsak?

  -
  Monday, June 1, 2009 7:08 PM
 • A beállítások végrehajthatósága attól függ. hogy a video kártya kikérdezéskor mit vall magáról. Ennek alapján az oprendszer eldönti, hogyan kezeli a kártyát. Na,ost, ha a kárty "hazudott", nem lesz jó a működése, ha nem hazudott, de rossz a drivere, akkor sem.
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/)
  Monday, June 1, 2009 7:13 PM
 • csak ez a kártya amikor vettem még elég drága volt ahhoz, hogy így működjön egy sima driverfrissítés után...

  utánaolvasgattam én is pár fórumon azóta, ilyen okokat találtam, de konkrét megoldást még nem:

  - általában LG monitorok esetén jött elő
  - egy másik srác babrált valamit a feszültséggel a biosban
  - a gép olyan nagyra állítja magától a képfrissítést, hogy nem bírja a monitor
  - átáll a másodlagos kijelzőre a monitor és ezért nem látszik semmi az elsődlegesen..

  nem sok ötletem van, hogy mit kezdjek, pl bios-t hogyan tudok frissíteni, hogy a drágajó nvidiának is megfeleljen? vagy hogyan tudom növelni a feszültséget? esetleg van valami bill.kombináció, amire előjön a képernyő frissítési ablak és talán "látatlanba" vissza tudom állítani, ha ez a gond.. ?

  -
  Monday, June 1, 2009 7:30 PM
 • Ismerős a problémád. Amikor azt a bizonyos fekete képernyőt látod a telepítés "végén" ahonnan nem megy tovább, dugd át a monitorod a videókártyád másik kimenetére, vagy csatlakoztass rá egy másik kjelzőt, mondjuk egy TV-t és azon lesz a beavatkozásodra váró ablak. Nálam is ez van minden telepítéskor. Bármit csinálok, mindíg a másik kimenetre teszi ki a windows 7 azt a bizonyos képernyőt, mint amelyiken elkezdi a telepítést. 
  Tuesday, June 2, 2009 7:47 PM
 • Kipróbáltam, hát sajnos nem jött össze, próbáltam egy másik monitorral is, biosban is állítgattam össze vissza mindent, mindkettőn fekete kép van csak. Igaz most csak a Vistás driver frissítést próbáltam, nem a Win7 telepítést, de gondolom ugyanazokat a drivereket használja nagyjából...

  Amint lesz rá időm és megfelelő mennyiségű idegsejtem megpróbálom a Win7 telepítővel is.

  Még annyi info, ha csökkentett módban elindítom, akkor a képernyő beállításoknál nem mutatja a videókártya típusát sőt a monitorét sem, és valami memóriatartomány ütközést látok. Csak rendszervisszaállítással tudtam eddig újra képet varázsolni, mert a régi driver jó.

  A másik fejlettebb monitor, amit rádugtam meg vagy azt írja, hogy NO SIGNAL vagy azt, hogy OUT OF RANGE, attól függően, hogy melyik kimeneten van.

  Köszi a segítséget!

  UI: Az biztos, hogy több nvidiát nem veszek, csak a gond van vele!!!!
  -
  Monday, June 8, 2009 4:09 PM
 • BIOS-ban az AGP slot voltage értéke ennél a kártyánál 1.5V legyen. Ha a képernyőt tudod állítani, akkor a gyári default beállítás legyen.
  Windows 7 -hez a (http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us) oldalon az OPtion 2-t az automatikus felismerést válaszd. Ekkor engedélyezni kell egy ActiveX modul futását. Ezt a driver-t installáld.

  (P.S.: attól, hogy a szerviz megvizsgálja a pl. tápot és azt mondja, hogy a ráírt 300W teljesítménynek megfelel, attól az még lehet kevés, de eldönteni látatlanban nem lehet, hogy az alaplap AGP slotja üzem alatt mennyi energiát kap.)
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/)
  Monday, June 8, 2009 5:15 PM
 • Az automatikus felismerést eddig is használtam, a BIOS beállítást pedig megpróbálom. Köszönöm a segítséget!
  -
  Monday, June 8, 2009 5:52 PM
 • SZLMCL: A "fejlettebb monitor"-ral kapcsolatosan írtakat tapasztaltam én is egy nvidia 6600GT kártyával. Mivel nincs eszközöm az alaplapi áramok preciz mérésére, elfogadtam egy posztban olvasott megoldást és kicseréltem a 300W-os tápegységet egy 400W-osra. Kielégítően működik, az általad is írt jelenségek megszűntek. Na persze akkor lehetne biztosan kijelenteni, hogy a teljesítmény leadás képességének növekedése miatt oldódott meg a gondom, ha minden más ugyanaz lenne a tápban, de sajnos nem. Így legfeljebb egy ötlet, ha módod van, próbáld ki.
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/)
  Monday, June 8, 2009 6:02 PM
 • Üdvözletem!

  Nekem is egy hasonló problémám van. Próbáltam a win7 64bit RC1-el és a Win7 64bit RTM-el is. A telepítési metódus koppra ugyan ez, csak éppen nekem miután kiapcsol a monitor, utána nem hajlandó még a Win7 és verizószámot sem kiírni. Teljesen meghal és újraindít egy idő után, és ezt ismételgeti. Nem tudom mit tehetnék vele. A gépet most vettem pár napja. 

  Egy sungo LCD monitorom van 21 colos. A gép adatai a következőik:
   GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
  AMD Phenom II 945 AM3 BOX 
  OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Reaper KIT 
  SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE 
  WD 1000GB 7200rpm 32MB SATA2
  CORSAIR PSU-450HX

  Válaszokat előre is köszönöm.
  Friday, July 24, 2009 8:04 PM
 • A monitor hal meg vagy a gep?

  A.
  • Proposed as answer by Imperat Saturday, July 25, 2009 11:50 AM
  • Unproposed as answer by SZLMCL Thursday, August 6, 2009 1:19 PM
  Saturday, July 25, 2009 7:29 AM
 • A monitor hal meg vagy a gep?

  A.
  A monitor kiírja, hogy no signal. Tehát mint amikor leáll a gép. A számítógép működik, nem jelez hibát, nem csipog, nem villog, szépen forognak a ventilátorok, égnek a fények, a klaviatúrán és az egeren is. Kipróbáltam, az egészet úgy, hogy egy 19 colos crt monitort kötök rá, mivel olyan hülye kimenete van ennek a kártyának, hogy az egyik digit kimnet a másik meg még a régi. Szóval crtvel sem láttam smemit, az is ugyan úgy nézett ki, hogy nem volt jel kifele. Azon gondolkozom, hogy berakom a régi videókártyámat (Nvidia 8800Gts) és megnézem azzal mit csinál. 
  Saturday, July 25, 2009 11:53 AM
 • Az elozo hozzaszolasokat elolvasva nincs olyan, ami rad is illik?

  A.
  Saturday, July 25, 2009 12:05 PM
 • Az elozo hozzaszolasokat elolvasva nincs olyan, ami rad is illik?

  A.
  Nem igazán találom a megoldást. Mivel mostmár sikerült kideríteni, hogy a kártyámmal van valami gond. Végignyomtam a telepítés végét egy másik kártyával egy Nvidia 8800Gts-el ami az előző gépemben volt. Mostmár tudom a win7-est futatni csökkentett módban. Amikor megpróbálom felinstalálni a legújabb drájvereket az atitól kiírja, hogy nem találja a megfelelő eszközt. A win7-es eszközkezlőben a kártyát felismeri, és azt írja ki, hogy a legfrisebb driver van telpítve. Ami szerintem nem igaz, mert 8pont akárhányas verizó a mostani meg a 9.1 ha jól emlékszem. Na most Mikor elindítom rendes módban a képernyő ugyan úgy kiakpcsol, no signal. 
  Saturday, July 25, 2009 6:19 PM
 • Szinte 100%, hogy a driverekkel van a gond, mert Vistán sem működik ha frissebb drivert rakok fel, mint az eredeti, amit cd-n mellékeltek. Gondolom a Win7 is frissebbeket használ annál, amit x éve alapból a kártyához mellékeltek, így ugyanaz a hiba következik be. Csak nemártana értesíteni már erről a kártyagyártókat valakinek. Egyáltalán ki "engedi" meg a driverinstalláló programnak, hogy össze vissza állítsa a kimeneteket meg a frekvenciákat eszetlenül?! majd én beállítom ahogy akarom...

  -
  Saturday, July 25, 2009 7:15 PM
 • A gyartok tudnak a problemarol, s dolgoznak is rajta...

  A.
  Sunday, July 26, 2009 7:28 AM
 • Nincsen semilyen megoldás rá, hogy működjön normálisan a win7 a jelenlegi kártyámmal? Ha driveres a porbléma hogyan tudom felrakni a drivert, ha csökkentett módban nem hajlandó instalálni az állítólag a win7-hez készítet drivert? 
  Sunday, July 26, 2009 12:17 PM
 • Nekem csökkentett módban el sem indul, mert még nem fejezte be a telepítést...
  • Edited by SZLMCL Sunday, July 26, 2009 3:27 PM
  • Proposed as answer by Sitibe Monday, July 27, 2009 5:27 AM
  • Unproposed as answer by SZLMCL Thursday, August 6, 2009 1:19 PM
  Sunday, July 26, 2009 2:56 PM
 • Sziasztok! Nálam is ez a probléma jelentkezik. A Windows 7 installálása a végén feketére vált a képernyő és itt meg is áll, vártam, hátha megoldódik de valószínűleg le is fagyhat, mert 15 perc után is ugyanez. Az újraindítás nem segít, mert se csökkentett módban semmiben nem hajlandó a telepítést folytatni azt írja, hogy telepítés nem volt megfelelő kezdjem újra. Négyszer próbáltam a telepítést más-más verzióval és mind ugyanaz a hibajelenség. A nagyobb baj, hogy XP alatt is ugyanez történik, ha az újabb NVIDIA meghajtót szeretnék telepíteni. A legújabbnál odáig eljutok, hogy újraindulás után lesz fekete képernyő, az utolsó előtti drivernél már telepítés közben előjön. Csak egy régebbi Gigabyte oldaláról leszedett meghajtóval lehet telepíteni a kártyát. A vga egy Gigabyte 9800 GTX + az alaplapom egy MSI NEO2 FIR. Minden segítséget örömmel vennék, mert nem tudom mi a megoldás.
  Monday, July 27, 2009 5:44 AM
 • Sziasztok.nem tudom sikerült-e mindenkinek megoldani már a problémáját de nekem is hasonló volt,telepités befejezés elött fekete képernyö és sehova tovább.Az én vga kártyám MSI 7600GT,be tettem egy ati radeont szó nélkül rögtön feltette.az nvidia drivere valamiért nem tudja kezelni a hirtelen felbontás változást,legalábbis nálam.biztosan javitja majd az nvidia csak türelem kell hozzá.
  Thursday, August 6, 2009 12:31 PM
 • Sziasztok.nem tudom sikerült-e mindenkinek megoldani már a problémáját de nekem is hasonló volt,telepités befejezés elött fekete képernyö és sehova tovább.Az én vga kártyám MSI 7600GT,be tettem egy ati radeont szó nélkül rögtön feltette.az nvidia drivere valamiért nem tudja kezelni a hirtelen felbontás változást,legalábbis nálam.biztosan javitja majd az nvidia csak türelem kell hozzá.
  Ez a türelem úgy két hónapja folyamatban van nálam. :D Remélem a Win7 hivatalos megjelenéséig meg lesz oldva...

  -
  Thursday, August 6, 2009 1:17 PM