locked
W2k8 Standard meghal ad után RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Ismerkedés céljából szerettem volna telepíteni W2k8 standardot. Gondoltam nem viszem túlzásba,mondjuk egy dhcp-dns-AD szerepkörrel felruházom, aztán majd meglátjuk. Még ez sem ment. Sajnos, az AD tartományi szolgáltatások után elszáll. Illetve nem is ott, hanem utána lefuttatom a dcpromo-t, és többet nem áll fel a gép (kék halál). Próbáltam úgy, hogy először DNS, majd DHCP, majd AD. Próbáltam dns nélkül (majd a dcpromo megcsinálja - egyébként tényleg meg), dhcp nélkül, sőt kipróbáltam mind az angol, mind a magyar verziót. Kicseréltem a winyókat, próbáltam 2X1 giga és 2x2 giga RAM-okkal is, de mindig ugyan ott ugyan úgy elszáll. Kell neki előtte valami egyéb szolgáltatás, vagy szerepkör? Ja, mindkettő 32 bites verzió, és RAID0-ba kötött tömbbel próbálkoztam.

  Próbáltam úgy is, hogy mivel a kék képernyő "Directory Services error"-ra panaszkodik, hogy lefuttattam az AD-visszaállítást, de ez makacsabb mint bármely szűzlány: nem állt kötélnek. Gyémánt-gyűrűn kívül milyen szolgáltatással tudnám lekenyerezni?
  Monday, October 20, 2008 12:29 PM

Answers

All replies

 • Mi a pontos hibaüzenet?

  Monday, October 20, 2008 1:44 PM
 • Directory Services Error 0x0.... valami. .... use the Active Directory Recovery Service...

   

  Pontosan nem tudom,mert letöröltem. Megpróbálom "stand-alone" HDD-re rakni, hátha a raid driver nem supportált w2k8 részéről. Igazából azért tettem fel a kérdést, mert azt hittem, hogy valamit rosszul csinálok: hibás sorrend, valamilyen SPack elmulasztása, kihagyott role, vagy valami. Tudom, hogy nem így van, csak példának mondom, mondjuk hogy az "AD futásához szükséges az IIS7 futása", vagy valami. 78%-nál tart az install, bármi is az eredmény, postolom ide. Vagy a pontos hibaüzit, vagy a sikert.

  16:08 - most már megy fel az AD. Hamarosan kiderül

   

  Monday, October 20, 2008 1:53 PM
 • Stand-alone IDE-re fölment gond nélkül.

  Köszönöm, hogy segítettél, hiszen a válaszod arra utalt, hogy nem szoftveresen cs..tem el valamit.

   

  Monday, October 20, 2008 3:06 PM