none
Project 2010 SP1 and June 2011 CU RRS feed

Answers

  • Here are my steps and that worked:

    1. Stop WWW Publishing Service on Web Server
    2. Stop MS Project Server Queue Service 2010 on App Server
    3. On app run SP1 
    4. On app run June CU
    5. On Web run SP1
    6. On Web run June CU
    7. On App Server (Central Admin hosted) run Sharepoint config Wizard
    8. On Web server run Sharepoint config Wizard
    9. Verify success status in Central Admin > Upgrade and Migration > check upgrade status
    10. Verify in Central Admin > Upgrade and Migration > Review Database Status, that 'No action required' is the status of all databases
    11. Review the upgrade log files located under 14 hive (C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\LOGS\Upgrade-####.log)
    12. Reboot Servers (Not necessary though)

     

    Thursday, June 30, 2011 2:25 PM
  • It can be installed before or after. Just extra updates that was released after SP1

     

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh272536.aspx

    The June 2011 Project Server Cumulative Update is released the same date as the Project Server 2010 Service Pack 1 update. We recommend that you install both. The June 2011 Project Server Cumulative Update contains several fixes and improvements that are not contained in the Project Server 2010 Service Pack 1 update. You can install the June 2011 CU before or after you install the Service Pack 1 Update. For more information about the June 2011 Cumulative Update, see the Updates for Project Server 2010 Resource Center (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=209620).

    Thursday, June 30, 2011 9:27 AM

All replies

  • And any idea why they would recommend June 2011 CU to be installed? 
    Wednesday, June 29, 2011 1:25 PM
  • Hey,

    You want to install SP1 then the June CU.

    Chris Boyd
    Program Manager
    Microsoft Project Team

    Wednesday, June 29, 2011 2:17 PM
  • It can be installed before or after. Just extra updates that was released after SP1

     

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh272536.aspx

    The June 2011 Project Server Cumulative Update is released the same date as the Project Server 2010 Service Pack 1 update. We recommend that you install both. The June 2011 Project Server Cumulative Update contains several fixes and improvements that are not contained in the Project Server 2010 Service Pack 1 update. You can install the June 2011 CU before or after you install the Service Pack 1 Update. For more information about the June 2011 Cumulative Update, see the Updates for Project Server 2010 Resource Center (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=209620).

    Thursday, June 30, 2011 9:27 AM
  • Hi,

    Can you confirm the update sequence for SP1 + June 2011 CU.  My question is if I can install all of the updates and then run the Config Wizard at the end or do I have to run it after SP1?


    Install Project Server 2010 SP1 http://support.microsoft.com/kb/2460047 (Note that this includes SharePoint 2010 SP1)
    Don’t run the SharePoint Configuration Wizard
    Install Office Servers 2010 Language Pack SP1 http://support.microsoft.com/kb/2460056 (Includes Project Server 2010 SP1 Language Pack)
    Don’t run the SharePoint Configuration Wizard
    Install Project Server 2010 June 2011 CU http://support.microsoft.com/kb/2536600 (includes SharePoint 2010 June 2011 CU)
    Run the SharePoint Configuration Wizard

     

     


    JamesF
    Thursday, June 30, 2011 1:38 PM
  • i Think you can install all and then run wizard but to be save im going to install SP1, run wizard and then the CU and wizard again.
    Thursday, June 30, 2011 2:04 PM
  • Here are my steps and that worked:

    1. Stop WWW Publishing Service on Web Server
    2. Stop MS Project Server Queue Service 2010 on App Server
    3. On app run SP1 
    4. On app run June CU
    5. On Web run SP1
    6. On Web run June CU
    7. On App Server (Central Admin hosted) run Sharepoint config Wizard
    8. On Web server run Sharepoint config Wizard
    9. Verify success status in Central Admin > Upgrade and Migration > check upgrade status
    10. Verify in Central Admin > Upgrade and Migration > Review Database Status, that 'No action required' is the status of all databases
    11. Review the upgrade log files located under 14 hive (C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\LOGS\Upgrade-####.log)
    12. Reboot Servers (Not necessary though)

     

    Thursday, June 30, 2011 2:25 PM
  • Hi,

    Is there any difference on how to upgrade Project Server 2010 to SP1 if the Ms. Project version is still Ms. Project 2007 (Project Server 2010 is running on Backward Compatibility Mode)?

     

    @Albanyuser: What do you mean by Run SP1 on App and on Web?

     

    I look forward to your reply.

     

    Thanks,

    Victor


    Monday, July 4, 2011 6:17 AM
  • Victor,

    Your questions: What do you mean by Run SP1 on App and on Web?

    Answer: In a medium or large farm topology, you split up web and appllication tier into multiple servers. That's what I meant. In case of single server topology, you basically run web and application roles on the same server.

    On Technet look for medium / large sharepoint farm topology articles.

    Tuesday, July 5, 2011 11:44 PM
  • Ok, i preped my server

    made sure my DPM backups is current

    ran the wizzard to make sure there is no current issues

    Stopped the services (www and something else)

     

    then when trying to install sp1 i click on the sp1 file: "The installation of this package failed" in a "Sharepoint and Project 2010 Service Pack 1 (SP1)" message box

    Application log is empty...

    ULS logs... i Clicked on it at 10:11am so here is the last few lines of the ULS logs.

    Ok, with pasting the uls logs my post is to big... not more that 60 000 caraters allowed... anything i can look for?

     

    Wednesday, July 6, 2011 8:16 AM
  • Read this blog entry by Adnan. It lists the error when running the updates. Just re-run it.

    How to install and configure SharePoint Server 2010 SP1 on the existing SP 2010 Farm

    http://www.sp-blogs.com/blogs/adnan/Lists/Posts/Post.aspx?ID=8

    Wednesday, July 6, 2011 3:58 PM
  • Do you have to install SharePoint SP1 one first, or does Project SP1 take of that for you?
    Wednesday, July 6, 2011 7:46 PM
  • Pawn,

    The projectServer 2010 SP1 has the Office Server (Sharepoint) 2010 in it. The new recommendation is to implement Sharepoint 2010 Foundation updates before any Sharepoint 2010 Server updates. (Search the forum for reference links)

    1. First, install Sharepoint 2010 Foundation SP1
    2. then Project Server 2010 SP1 (http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=26636) - the filename says OfficeAndProjectserver2010sp1xxxxx.exe
    3. Then install the June 2011 CU (http://support.microsoft.com/kb/2536600)

     

    Thursday, July 7, 2011 2:01 AM
  • Ok, i tried to install it again.

    With Foundation i get the follwing:

     Status Failed Server SVVDAC011

    Start 7/12/2011 10:39:05 PM Last Updated 7/12/2011 10:51:49 PM

    Errors 4 Warnings 46

    Starting object Current object Current action Step within the action 0

    Total steps in this action 0

    Elapsed Time 00:12:44

    Percentage completed 100.00%

    Process Name OWSTIMER

    Thread Id 3700

    Process Id 5116

    Command Line C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\BIN\psconfigui.exe 

    i Did also try and install SP1 and also got errors. Upgrade seem to run fine until i run the wizzard.

    1st time the wizzzard fails and second time it passes but i think there is issues...

    Items in Log file that i see a few time:

    [psconfigui] [SPServerSequence] [DEBUG] [7/11/2011 10:51:45 PM]: Cannot disable/stop the old WSS Search Windows service. Ignoring error -2147467259 in B2B scenarios.

     

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [DEBUG] [7/11/2011 10:56:35 PM]: Retrieving site definition for language 1033...

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:35 PM]: Found 1 web(s) using missing web template 75806 (lcid: 1033) in ContentDatabase wss_content_inet.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:35 PM]: The site definitions with Id 75806 is referenced in the database [wss_content_inet], but is not installed on the current farm. The missing site definition may cause upgrade to fail. Please install any solution which contains the site definition and restart upgrade if necessary.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [DEBUG] [7/11/2011 10:56:35 PM]: Looking for features referenced in content database wss_content_inet that are not currently installed.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: Found a missing feature Id = [75a0fea7-c54f-46b9-86b1-2e103a8fedba]

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: The feature with Id 75a0fea7-c54f-46b9-86b1-2e103a8fedba is referenced in the database [wss_content_inet], but is not installed on the current farm. The missing feature may cause upgrade to fail. Please install any solution which contains the feature and restart upgrade if necessary.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: Found a missing feature Id = [75a0fea7-85b8-4e88-8a0b-3a04a572e20c]

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: The feature with Id 75a0fea7-85b8-4e88-8a0b-3a04a572e20c is referenced in the database [wss_content_inet], but is not installed on the current farm. The missing feature may cause upgrade to fail. Please install any solution which contains the feature and restart upgrade if necessary.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: Found a missing feature Id = [75a0fea7-12fe-4cad-a1b2-525fa776c07e]

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: The feature with Id 75a0fea7-12fe-4cad-a1b2-525fa776c07e is referenced in the database [wss_content_inet], but is not installed on the current farm. The missing feature may cause upgrade to fail. Please install any solution which contains the feature and restart upgrade if necessary.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: Found a missing feature Id = [75a0fea7-84d9-447d-b9ec-bc49570874db]

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: The feature with Id 75a0fea7-84d9-447d-b9ec-bc49570874db is referenced in the database [wss_content_inet], but is not installed on the current farm. The missing feature may cause upgrade to fail. Please install any solution which contains the feature and restart upgrade if necessary.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: Found a missing feature Id = [75a0fea7-7c51-4a75-92c1-cbaccb371622]

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: The feature with Id 75a0fea7-7c51-4a75-92c1-cbaccb371622 is referenced in the database [wss_content_inet], but is not installed on the current farm. The missing feature may cause upgrade to fail. Please install any solution which contains the feature and restart upgrade if necessary.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: Found a missing feature Id = [75a0fea7-b0ef-434e-90d6-ce997d970564]

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: The feature with Id 75a0fea7-b0ef-434e-90d6-ce997d970564 is referenced in the database [wss_content_inet], but is not installed on the current farm. The missing feature may cause upgrade to fail. Please install any solution which contains the feature and restart upgrade if necessary.

    [OWSTIMER] [SPContentDatabaseSequence] [ERROR] [7/11/2011 10:56:36 PM]: Found a missing feature Id = [75a0fea7-d31d-491a-9177-f0e461a81e3f]

     

    Any of there helpfull?

    How do i know if it is upgraded 100%?

    Wednesday, July 13, 2011 11:44 AM
  • i Tried to install Sharepoint Foundation SP1 again and i got a message that it is already installed...Is there a way i can start the wizard again for the upgrade?
    Tuesday, July 19, 2011 7:37 AM
  • Try to start from begining in your test environment. It might be worth going over the errors. Try the following tools in your troubleshooting:

    Sharepoint Farm Features Admin Tool:

    http://featureadmin.codeplex.com/ 

    Sharepoint Live Farm ULS Monitoring Tool

    http://sharepointlogviewer.codeplex.com/

    If nothing works, then I'd suggest working with a MS Partner on this issue or creating a support ticket with Microsoft.

    Faisal Masood – PMP

    www.FaisalMasood.com | www.Softvative.com | www.epmadmin.com

    Blog | Twitter | YouTube

    Friday, July 22, 2011 7:57 PM