locked
XP SP3 nem áll le rendesen RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  A problémám: amikor újraindítanám vagy kikapcsolnám a gépemet, a windows leáll feliratos kisablak eltűnik, és utána egy nagy kék háttér marad meg, és a számítógép nem áll le/nem indul újra, akármeddig hagyom úgy. Egy korábbi témában írtak már hasonló problémáról, de az ottani megoldás nekem nem segített.

  Az érdekessége az a dolognak, hogy most telepítettem újra a gépet, és amikor még "szűz" sp2-es rendszer volt rjata mindenféle program nélkül, akkor leállt rendesen a rendszer.

  Kérlek adjatok tanácsot! Természetesen, ha kell leírok mindenféle adatot a gépről, bemásolok eseménynaplót, vagy bármi hasonlót, csak mondjátok meg hogy mi kell ahhoz hogy jobban átlássátok a helyzetet.

  Segítségeteket köszönöm!
  Friday, October 31, 2008 12:36 AM

Answers

 • Nah, a leállási gondot az USB hubom okozza. Ha nincs rádugva a gépre, simán leáll. Van valami javaslatotok, hogy hogan lehet megoldani ezt a problémát? (persze azon kívül hogy mindig kihúzom a hubot ha le akarom állítani a gépet)

  IE7 fronton foyltatom a munkát, újrarakom az sp3-at és kiderül Smile
  • Marked as answer by Othorvath Saturday, April 4, 2009 11:18 AM
  Saturday, November 1, 2008 9:15 PM

All replies

 • Eseménynaplóban nem problémázik valamelyik szolgáltatás?
  Friday, October 31, 2008 7:32 AM
 • Ez eléggé gyakran visszatérő dolog az eseménynaplóban:

  A Windows mentette SHAMANTOP\shaman felhasználó rendszerleíró adatbázisát, mert azt a kijelentkezés közben egy másik alkalmazás vagy szolgáltatás is használta. A felhasználó rendszerleíró adatbázisa által használt memória nem lett felszabadítva. A rendszerleíró adatbázis akkor lesz eltávolítva, amikor már nincs használatban.

   Ezt a problémát általában felhasználói fiókként futó szolgáltatások okozzák. Próbálja a szolgáltatásokat úgy konfigurálni, hogy a helyi vagy a hálózati szolgáltatásfiókban fussanak.

  Ez is előfordul párszor (ennek az érdekessége az, hogy ie7es üzenet, de az ie7 sem hajlandó vmiért felkúszni a gépre, és asszem akkor dobja be amikor megpróbálom telepíteni):

  Az eseményazonosító ( 4373 ) leírása a forrásban ( Internet Explorer 7 Disk ) nem található. A helyi számítógép nem rendelkezhet a szükséges rendszerleíró információkkal vagy az üzenet DLL fájljaival ahhoz, hogy távoli számítógépekről kapott üzeneteket tudjanak megjeleníteni. Az /AUXSOURCE= flag paraméter használatával megjelenítheti a leírást, a részleteket a súgó tartalmazza. A következő információ az esemény része: Internet Explorer 7; ie7; A konfigurációs rendszerleíró kulcsot nem lehetett írni.


  Más nincsen. Korábban volt még valami baja a számítógép-tallózóval, de azt a szolgáltatást már kikapcsoltam, de az sem segített.
  Friday, October 31, 2008 8:41 AM
 • Ráférne egy alapos repair.

   

  - chkdsk <rendszerdrive> /f /r

  - uninstall ie7

  - sfc /scannow

  - reinstall SP3

  - install ie7

   

  A paranoia növelése érdekében esetleg viruscan és malware scan is megelőzheti ezeket.

   

   

  Friday, October 31, 2008 8:59 AM
 • Hali!

  ebből chkdsk-t próbáltam, de nem akart lefutni mert a meghajtó használatban van. úgy is jó ha beállítom hogy ak övetkező indításnál fusson le? Mert felajánlott egy ilyen lehetőséget. az sfc/scannow-ot is lefutattam, és utána is volt ez a probléma. Virus és malware scan is megvolt. És még mindig Sad

  Viszont akkor megcsinálom azok a lépések szerint amit te írtál, és majd jelentme hogy mi a helyzet.
  Friday, October 31, 2008 11:39 AM
 • Igen, chkdsk a következő indításkor.

  Ezt követően teljes viruscan (pl. a NOD32 viruscan 30 napos trial programjával), majd Spybot S&D teljes ellenőrzés a következő boot alkalmával. Innen kezdve a listám 2. bajusza után minden.

   

  Friday, October 31, 2008 1:00 PM
 • A registry problémára megoldás a "User Profile Hive Cleanup service"

   

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=1B286E6D-8912-4E18-B570-42470E2F3582&displaylang=en

   

   

  .. a fő problémára szerintem az ACPI renszerben kéne keresni a megoldást friss driver? vagy esetleg az usb és hid ág teljes törlése és újrafelismertetése az eszközkezelőben....

   

   

  Friday, October 31, 2008 4:11 PM
 • Na igen, de lehet, hogy ez csak következmény, az igazi ok egyes rendszerfile-ok sérülése.

   

  Friday, October 31, 2008 4:15 PM
 • Nah, megcsináltam a chkdsk-t és a teljes vírus- és malware-ellenőrzést, semmilyen hiba nem volt. Viszont történt egy érdekes dolog. Most a hétvégére hazahoztam a gépemet, és láss csodát, amikor a chkdsk miatt újraindítottam a gépet, újraindult, nem állt le. Szal arra gyanakszok, hogy valami usb-s gond lehet, mert itt a koliban szét van dugdosva a gépem mindenféle usb-s cuccal (vincsi, kamera,nyomtató,pendrive), otthon pedig semmi nem volt rádugva, és normálisan ment. Még egy dolgo lehet: itt a koliban hálózaton jön a net, otthon pedig wifim van, szal még esetleg háló kártya gond is lehet.

   Mit tegyek? azért futtassam még le a listád többi pontját? Jah, azzal is van egy kis gond, nem tuduom uininstallálni az ie7-et, mert fel se telepedett.(nem látszik a preogramok telepítése-és törlésénél a vezérlőpultban), szal anélkjül csinálom tovább Smile
  Saturday, November 1, 2008 12:41 PM
 • Nem tartom kizartnak, hogy tenyleg az usb-s cuccok (vagy egyike kozuluk) okozza a problemat. A halozati kartya/wifi problemat otthon nem tudod kiprobalni?

   

  Lehet, hogy ennek fenyeben (akar egyesevel) elkezdenem az usb-s dolgokat feltenni, megnezni, ugy leall-e.

   

  Azt sem tartom kizartnak, hogy Kurbli javaslata alapjan tortent orvoslas segitett Smile

   

  A.

   

  Saturday, November 1, 2008 1:27 PM
 • Nah, a leállási gondot az USB hubom okozza. Ha nincs rádugva a gépre, simán leáll. Van valami javaslatotok, hogy hogan lehet megoldani ezt a problémát? (persze azon kívül hogy mindig kihúzom a hubot ha le akarom állítani a gépet)

  IE7 fronton foyltatom a munkát, újrarakom az sp3-at és kiderül Smile
  • Marked as answer by Othorvath Saturday, April 4, 2009 11:18 AM
  Saturday, November 1, 2008 9:15 PM
 • Újabb gond. Sp3 reinstall után még mindig nem települ fel az IE7. Tanácsok? Esetleg ie logokat bemásoljam?

  Előző postomban az usb-s kérdésre is ha tud valaki valami okosat mondani, annak örülnék Smile
  Saturday, November 1, 2008 11:28 PM
 • USB hub típusa?

   

  Sunday, November 2, 2008 8:19 AM
 • abszolúte noname 4 portos usb hub. a dobozán sincs se gyártó, se semmi, csak annyi hogy 4 ports usb 2. hub, meg van rajta egy sorozatszámank tűnő szám, de arra keresve se találtam semmit (pclr-uh-4n1l-w05b).

  msot még észrevettem, hogy az sp3 reinstall után néhány frissítést is újr kell tenni, kipróbálom ,hogy feltteszem azokat, és írok majd hogy fennálnak e még a gondok.
  Sunday, November 2, 2008 8:10 PM
 • USB hub: Ez abban az esetben is igaz, ha nincs semmi bedguva a hubba, csak onmagat csatlakoztatod? Ugyanis esetleg aramfelveteli problemara gondolok...

   

  A.

   

  Monday, November 3, 2008 7:57 AM
 • SP3 usb viszonylatban már láttam érdekes dolgokat.

   

  Próbáld meg az eszközkezelőből törölni az összes USB eszközt és újra felismertetni vele.

  Monday, November 3, 2008 11:14 AM
 • Ha nncs rádugva semmi, úgy néz ki újraindul (bár most mindkét verziót cska egyszer probálta, szal nem 100 Smile ), viszont ha rá van dugva pl egy nyomtató, akkor már nem. Árammal kapcsolatban: külső tápellátásos usb hub.

  IE7-téma: hiába csináltam végig amit kurbli írt, nem megy. Még mindig nem telepedik fel. Ötletek?
  Monday, November 3, 2008 11:38 AM
 • összes usb ewszközbe beletartoznak az usb vezérlők is? És amúgy -bocs a hülye kérdésért, de ezt tényleg nem tudom- hogyan lehet olyan usb-s eszközöket törölni, amik pl nincsenek csatlakoztatva, de már egyszer felismerte őket, feltelepült hozzájuk a driver?
  Monday, November 3, 2008 11:41 AM
 • Kérdés: ez én úgy látom, hogy ilyen moddolt ie7-ekre vonatkozik, nem? mert nekem a windóz ápdét nem hajlandó feltenni az IE7-et rendesen... vagy azért próbálkozzak?
  Monday, November 3, 2008 2:04 PM
 • Monday, November 3, 2008 2:26 PM
 • már úgy is próbáltam pár napja is emeg most is, de sajnos nem még mindig Sad
  Monday, November 3, 2008 4:39 PM
 • látom ie- fronton sajnos nincs új fejlemény Sad ie-logokat esetleg bemásoljam, hátha abból láttok valamit?

  usb-vel kapcsolatban van valakinek ötlete? a helyzet még mindig az, hogy ha a hub-ra rá van kötve valami, pl egy nyomtató, akokr nem kapcsolódik ki a gép.
  Wednesday, November 5, 2008 4:08 PM