locked
szerver "tükör" RRS feed

 • Question

 • Hello,

  Szerver teljes tükrözésére keresek megoldást. A tükörszerver az eredeti helyett (pl. katasztrófa) bármikor teljes funkciókkal azonnal beállíthatónak kell lennie, a két szerver fizikailag távol lenne egymástól. Az, hogy a szervereken milyen funkciók működnének, még nem tisztázott. Minden megoldás érdekel.
  Fürtözéssel eddig nem foglalkoztam, és bár már sokat hallottam és olvastam róla, nem tudom, hogy alkalmas-e ennek a feladatnak a megoldására.  Úgy tudom, hogy a 2008 server DFS tud majd on-demand replikációt (ghosting), de lehet, hogy 2003-al kell majd megoldani.

  Üdv/Za

  Monday, October 29, 2007 6:30 PM

Answers

All replies

 • Ez így nem tudom mennyire okos dolog, főleg ha DC lenne a szerver. Szépen elhasalnak rajta a bejegyzések a tombstone lifetime miatt, már ha jól értettem és offline backup szerver kell. Ha másik DC online-ban akkor nincsen gond.

  Monday, October 29, 2007 6:53 PM
 • "Nem okos dolog": Pont ezért kérdem Smile Pontosan, offline backup szerver kellene.

  Monday, October 29, 2007 7:00 PM
 • Tudni kellene azért, hogy mi lesz a szerveren, de ez így buktának tűnik. Szegény az AD, DNS, egyéb változásokat hogyan aktualizálja ha offline lesz? Maximum olyat tudnék elképzelni, hogy havonta bekapcsolják aztán replikál mindent ahogy kell, de ilyenkor meg ha hónap végén hasal el, akkor véged van. Esetleg alap rendszert rátenni a backup-ra, és rendszeresen menteni system state-et és barátait az éles szerverről. Ha elhasal akkor backup bekapcsol, dcpromo aztán mehet rá a mentés, és már mehet is élesben.

  Monday, October 29, 2007 7:11 PM
 • Még az is lehet, hogy több szerverről volna szó. Nem ismerem egyenlőre a konkrét feladatot, csak annyit tudok, hogy

  valószínűleg az AD-t, Exchange-t és adatbázis szervert is kellene majd folyamatosan, nem pl. hétvégén - ez a lényeg - replikálni. Pont az a bajom a clusterrel, hogy az nem erre való, már amennyit én tudok róla. Lehet, hogy több egyszerűbb módszerrel lehetne megoldani, pl AD replikáció, DFS replikáció, Exchange 2007 LCR, SQL adatbázis replikáció, stb., vagy valamilyen backup módszer, ami folyamatosan tud menteni.

  Monday, October 29, 2007 7:21 PM
 • Tehát konkrétan az a szívás, hogy messze vannak és nem lehetnek replikációs partnerek? Ezért mindenből kéne menteni X helyen aktuális változatot, és valahogy eljuttatni Y helyre a backup szerverre?

  Monday, October 29, 2007 7:30 PM
 • Pontosan.

  Monday, October 29, 2007 7:31 PM
 • Hali,

   

  Én tudok egy ilyen cuccról. Nem tudom, hogy mennyire használható, de talán egy próbát megér:

  http://www.doubletake.com/products/double-take/default.aspx

   

  üdv,

  Zoli

   

  Tuesday, October 30, 2007 3:32 AM
 • Köszönöm, ezt és még néhány másik fizetős megoldást én is találtam, de abban reménykedtem, hogy megoldható a meglevő cuccokkal. De egy próbát tényleg megér a dolog.

   

  Tuesday, October 30, 2007 8:32 AM