locked
Exchange 2010 sp2 ru2 EMC RRS feed

  • Question

  • Hi guys,

    We currently have 4 Exchange servers all running on sp2, ru2.

    We renamed the domain administrator account and reset the password.

    After the change we can open the EMC on the two mbc/um exchange servers and click on the "on premises" part, however we cant click on the two cas/hub exchange servers "on premises" EMC part. We get the following error: "The operation couldnt be performed, because domain\administrator couldnt be found"

    We can open the exchange powershell on the two cas/hub exchange servers.

    On the two cas/hub exchange servers the following event id is also logged: event id: 16

    (Process mmc.exe, PID 18236) "RBAC authorization returns Access Denied for user domain\administrator (SID=S-1-5-21-1706625785-1499601108-1099285804-500). Reason: User was not found on Domain Controller ."

     Thanks
    Wednesday, May 2, 2012 7:20 AM

Answers

  • Try deleting the emc profile cache.

    Close all open MMC. Start a new empty MMC, in the menu, select File/Options and then on the Options Window and Disk Cleanup tab, press the “Delete Files” button. Close the empty MMC.

    Next time you start EMC it has no cache to read from and will dynamically select a new DC.

    There is another way of doing this. Close all open MMC and then delete the file “C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\MMC\Exchange Management Console”.


    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    • Marked as answer by MrReeMan Friday, May 4, 2012 5:22 AM
    Wednesday, May 2, 2012 6:15 PM

All replies

  • Hi

    Is the administrator account your only Exchange Org Admin or do you have another account that you can perform administrative functions with?  You may need to re-add the administrator to the Organisation Management role group.

    Cheers, Steve

    Wednesday, May 2, 2012 7:56 AM
  • Hi Steve,

    My account is also an Exchange organization aministrator.

    I've checked now aswell, and administrator is in the organization management role. Ater the administrator account rename, it also shows the correct name that we changed it to.

    Should I maybe remove it and readd it?

    Regards

    Wednesday, May 2, 2012 8:08 AM
  • Try deleting the emc profile cache.

    Close all open MMC. Start a new empty MMC, in the menu, select File/Options and then on the Options Window and Disk Cleanup tab, press the “Delete Files” button. Close the empty MMC.

    Next time you start EMC it has no cache to read from and will dynamically select a new DC.

    There is another way of doing this. Close all open MMC and then delete the file “C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\MMC\Exchange Management Console”.


    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    • Marked as answer by MrReeMan Friday, May 4, 2012 5:22 AM
    Wednesday, May 2, 2012 6:15 PM
  • Hi MrReeMan,

    Any updates? It should be work after you delete the Exchange Management Console file as James said.

    By the way, suggest you create a new dedicated account for Exchange admin rather than use the Build-in domain one.

    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.


    Frank Wang

    TechNet Community Support

    Thursday, May 3, 2012 6:32 AM
  • Hi James,

    I did delete the cached files as suggested but still no luck.

    What I did see is that the new administrator name doesnt show under users. Only the old one shows.

    Ill try and arrange a server reboot.

    THanks

    Thursday, May 3, 2012 6:42 AM
  • For grins, what if you shift right click the emc run as and run as,  does it still work for old account. Does it work for the new renamed account?

    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Thursday, May 3, 2012 2:15 PM
  • What I did see is that the new administrator name doesnt show under users. Only the old one shows.

    Hi MrReeMan,

    If possible, please use another domain admin account to log on to Exchange server, rename the old administrator profile(c:\Users\Administrator->c:\Users\Administrator.old), after that, use the renamed administrator account to log on to the server.


    Frank Wang

    TechNet Community Support

    Friday, May 4, 2012 2:03 AM
  • Hi all,

    I logged in last night from a different workstation remotely to exchange and it worked again.

    I suppose Jamestechman answer did the the trick.

    Thanks for all your support.

    Regards

    Friday, May 4, 2012 5:22 AM