locked
APP-V 5 Server / Client : User not able to launch any application RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I am a first time user of APP-V 5 and have done the Server setup.

    When i configure the client and try to launch apps it give the error

    "Application popup: firefox.exe - Application Error : The application was unable to start correctly (0xc0000142). Click OK to close the application."

    I have tried sequencing firefox and winzip both client results are same. 

    Friday, July 19, 2013 7:53 AM

Answers

All replies

  • Hi,

    Can you tell us how you deployed and configurd the client on those machines?

    Please see: http://rorymon.com/blog/index.php/how-to-setup-the-app-v-5-0-streaming-server/

    http://rorymon.com/blog/index.php/setting-up-and-deploying-the-app-v-5-0-client/


    PLEASE MARK ANY ANSWERS TO HELP OTHERS Blog: rorymon.com Twitter: @Rorymon

    Friday, July 19, 2013 2:33 PM
  • Hi ganeshbbr,

    may this blog post : App-V 5.0: On these 0xc0000142 errors and where they are coming from. give you a hint.

    Check also KB2777003

    /vkleinerde

    Monday, July 22, 2013 7:44 AM
  • Checked the above links and they did not help.

    Rorymon, i have not set any policy through GPO to the client.

    I have a server and a client which is RDS enabled. Trying to launch apps from the server after running the below commands on the server:

    Set-ExecutionPolicy RemoteSigned -Scope Process -Force
    Import-Module AppvClient
    Get-AppvClientPackage
    Get-AppvClientConnectionGroup
    Get-AppvPublishingServer
    Set-AppvPublishingServer

    Add-AppvPublishingServer -Name servername -URL http://Servername:50533

    Sync-AppvPublishingServer

    Once, this is done the app shortcuts appear in the desktop and when clicked on them it does nothing.

    I get the below error in the event viewer :

    Log Name:      System
    Source:        Application Popup
    Date:          7/25/2013
    Event ID:      26
    Task Category: None
    Level:         Information
    Keywords:      Classic
    User:          N/A
    Computer:      servername
    Description:
    Application popup: firefox.exe - Application Error : The application was unable to start correctly (0xc0000142). Click OK to close the application. 
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
      <System>
        <Provider Name="Application Popup" />
        <EventID Qualifiers="16384">26</EventID>
        <Level>4</Level>
        <Task>0</Task>
        <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
        <TimeCreated SystemTime="2013-07-26T10:43:39.000000000Z" />
        <EventRecordID>16677</EventRecordID>
        <Channel>System</Channel>
        <Computer>servername</Computer>
        <Security />
      </System>
      <EventData>
        <Data>firefox.exe - Application Error</Data>
        <Data>The application was unable to start correctly (0xc0000142). Click OK to close the application. </Data>
      </EventData>
    </Event>

    Strange thing is, when i stop the "Microsoft App-V Client" service and then double click the shortcut, the app opens but with a huge time delay.

    Friday, July 26, 2013 10:59 AM
    • What is the source URL for the packages?
    • How have you configured the management/publishing and streaming servers?
    • What protocol are you using for streaming?


    Please remember to click "Mark as Answer" or "Vote as Helpful" on the post that answers your question (or click "Unmark as Answer" if a marked post does not actually answer your question). This can be beneficial to other community members reading the thread.


    This forum post is my own opinion and does not necessarily reflect the opinion or view of my employer, Microsoft, its employees, or other MVPs.

    Twitter: @stealthpuppy | Blog: stealthpuppy.com | The Definitive Guide to Delivering Microsoft Office with App-V

    Friday, July 26, 2013 12:28 PM
    Moderator
  • URL is : http://Servername:50533 for Publishing server.

    Both management/publishing servers were installed with default configuration apart from the port numbers.

    The port number used is "50533"

    Monday, July 29, 2013 12:04 PM
  • Did you publish the packages to users or Computers?

    If you open your Publishing Server URL from the Client, logged in as a user that should get App-V applications, an XML formatted reply should be generated. Apparently this is working for you, since you get the shiortcuts and alike. Within that XML, there are URIs (URL or UNC) to the Streaming source. Try to open one of them, including the .appv exetnetions (in a browser or Windows Explorer). Your client should come up with a Dialog box, asking what to do with .appv files.

    Does that work?


    Falko

    Twitter @kirk_tn   |  Blog kirxblog   |  Web kirx.org

    Tuesday, July 30, 2013 5:24 PM
    Moderator