locked
Felhasználói fiók nem látszik RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  A következővel szembesültem:

  AD-nk van és abban vannak a domain felhasználók. A helyi gépeken adminként belépve felvettük a Vezérlőpult->Felhasználói fiókok segítségével a domain felhasználót.
  Majd újboli bejelentkezés után nem jelent meg a a felhasználók között.
  Érdekes, hogy a domain admint is felvéve ugyanúgy ő később is látszik.

  És így nem tudom változtatni a helyi gépen a user fiók-jogosultságát. Mégegyszer megpróbálva felvenni, azt írja ki, hogy már létezik ilyen fiók. De akkor sem látni.

  Ennek mi lehet az oka?

  Köszönöm
    Csaba
  Thursday, April 26, 2007 12:24 PM

Answers

 • Hali,

   

  Ezt én sem tudom. De esetleg meg tudod nézni normálisan a csoporttagságot a Controll Panel/Administrative Tools/Computer Management/Local Users and Groups/Groups alatt. Ott látod, hogy a felhasználód tagja-e egy csoportnak vagy nem.

   

  üdv,

  Zoli

  Friday, April 27, 2007 8:42 AM

All replies

 • Hali,

   

  Ezt nem egészen értem. A helyi gépen nem kell felvenni a felhasználót. Ha a gép be van jelentkeztetve a domain-be akkor tudod állítani a jogait. Egyébként amikor egy gépet bejelentkeztetsz a domainbe akkor a Domain Admins csoportot automatikusan hozzáadja a gép Administrators csoportjához, a Domain Users csoportot pedig a gép Users csoportjához.

   

  üdv,

  Zoli

  Thursday, April 26, 2007 1:14 PM
 • Szia!

  Ebben teljesen igazad van. Ugye a Domain Userek azok a helyi gépen is Userek-ek. Ugyanez igaz a Domain Amin-okra (helyi gépen admin-ok lesznek).
  Azonban előfordul olyan eset, amikor a Domain User a helyi gépen Power User v. uram bocsá admin kell, hogy legyen.

  Pl. vannak olyan programok, amik csak úgy működnek jól, ha a későbbi használó account-jával vannak telepítve. És a Windows könytárba csak admin írhat.
  Ezért mi az ilyen eseteket úgy kezeljük le, hogy a user ideiglenesen admin lesz, a nevében telepítjük a programot, majd elvesszük a jogait.

  Azonban vannak olyan prg-ok is, amelyek csak power user jogosítvánnyal futnak jól.

  Remélem érthető.

  Sajnos a megoldáshoz még így sem kerültünk közelebb.

  Üdv
    Csaba

  Thursday, April 26, 2007 7:48 PM
 • Hali,

   

  Számomra ez még mindíg kicsit zavaros. A domain usert még véletlenül sem kell a helyi gépen létrehozni. Ha azt akarod, hogy Power User legyen akkor bejelentkezel a gépre domain adminként és hozzáadod a domain felhasználót a Power Users csoporthoz.

   

  üdv,

  Zoli

  Friday, April 27, 2007 5:39 AM
 • Szia!

  Ok. Tényleg rosszul fogalmaztam meg. Ui. én nem a csoporttagság oldalról közelítettem meg a dolgot.
  De tényleg azt csinálom, amit mondtál. Hozzáadom a domain usert a helyi gép csoportjaihoz.  Nem local usert hozok létre. (Igazábol azt nem is sikerült, mióta a gépek a tartományban vannak.)

  Vagyis a DOMAIN\User a helyi Power User csoport tagja lesz. Ezt én eddig úgy csináltam, hogy a Vezérlőpulton a Felhasználói fiókokra kattintottam és ott a Hozzáadás-ra. Itt egyébként megjelennek a helyi csoportokhoz hozzáadott domain felhasználók és a helyiek is.
  A problémám az (volt) hogy később itt nem jelent meg a (helyi csoportba) felvett domain felhasználó.

  Azonban most egy ilyen problémás esetben megnéztem a helyi gépen lévő csoportot és ott tagként megjelenik. De a Felhasználói fiókok között nem. Más esetben/gépeken meg igen.
  És ezt nem tudom, miért van.

  Üdv
    Csaba
  Friday, April 27, 2007 8:07 AM
 • Hali,

   

  Ezt én sem tudom. De esetleg meg tudod nézni normálisan a csoporttagságot a Controll Panel/Administrative Tools/Computer Management/Local Users and Groups/Groups alatt. Ott látod, hogy a felhasználód tagja-e egy csoportnak vagy nem.

   

  üdv,

  Zoli

  Friday, April 27, 2007 8:42 AM
 • Csaba,

   

  Hogy all most a problemad?

  Nem egeszen ertem miert erolteted a Felhasznaloi fiokokat csopottagsag megadasara, ahogy Zoli is irta, a Local Users and Groups valo erre.

   

  Ha megoldodott, legyszives zard le a thread-et ("Mark as answer" gomb azon a poston amelyik megodast hozott)

   

  Thursday, May 24, 2007 2:34 PM