locked
Nas elérése Xp alól RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Telepíttem egy nas-t belső hálóra, belső hálóról bármelyik gépről elérem az eszköszt tökéletesen müködik. Kivülről hogy elérjem regisztráltam a dynamikus dns-t amelyet beállítottam Routeren 445-port átirányítással együtt. Az eszközre Xp alól nagyon nehezen és sokádjára tudok bejelentkezni. Viszont Windows7 alól bármikor nagyon szépen összejön a bejelntkezés. Megnéztem a win7 és Xp hálózati protokolok között a különbség a kapcsolati réteg topologiai felderítőjének I/O ilelsztője és a kapcsolati réteg topologiai felderítőjének válaszadója. Az utóbbit meg is találtam itt, és sikerült telepítetni is, de nem sokkal jobb a helyzet. Valakinek lenne ötlete mi lehet a baj. Vagy az első protolokt le lehet e tölteni xp alá

   

  Monday, November 22, 2010 8:37 PM

All replies

 • A kapcsolati réteggel kapcsolatos protokolloknak nincs köze az SMB megosztás eléréséhez.

  Arra gondolok, hogy esetleg az SMB 2.0 miatt éri el a W7 olyan könnyen. A NAS milyen SMB-t támogat?

  A.

  Tuesday, November 23, 2010 7:20 AM
 • Szia!

  nagyon köszönöm a váalaszodat, ez egy Mrt 35 Dual nas E, a gyártó honlapján nem jöttem rá milyen nas fut rajta, majd holnap megnézem, a samba log csak irja. És lehet vele valamit kezdeni vagy így jártam:?

  Előre is köszönet!

  Tuesday, November 23, 2010 6:11 PM
 • Az SMB megosztáshoz a gyártó oldalán a Q&A részben említi a gondot. Az XP-re  minimum az SP2 kell, továbbá javasolja installálni a Norton Internet Security-t. Mivel ez fizetős, jó lenne megkerülni, de nem tudom, mit tudhat alapból a NIS, amit másképp nem lehetne megtenni. Az ehhez is értők válaszát én is várom.
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  Wednesday, November 24, 2010 1:04 PM