none
Task sequence log errors RRS feed

  • Question

  • Hello Everyone,

    I am trying to diagnose my task sequence from the smsts.log.  The things I googled have not helped me with its failures.  Might these excerpts help anyone point me in the right direction?  I tried to do a legible excerpt from traceroute32 and see no way to do it.  Any help is GREATLY appreciated.

    <![LOG[Creating directory C:\_SMSTaskSequence]LOG]!><time="15:17:00.628+000" date="05-17-2013" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1960" file="utils.cpp:907">
    <![LOG[uRet == ERROR_ALREADY_EXISTS, HRESULT=80070003 (e:\nts_sms_fre\sms\framework\tscore\utils.cpp,916)]LOG]!><time="15:17:00.628+000" date="05-17-2013" component="TSMBootstrap" context="" type="0" thread="1960" file="utils.cpp:916">
    <![LOG[Failed to create C:\_SMSTaskSequence (3)]LOG]!><time="15:17:00.628+000" date="05-17-2013" component="TSMBootstrap" context="" type="3" thread="1960" file="utils.cpp:916">
    <![LOG[Failed to create user-specified local data path C:\_SMSTaskSequence. Error 0x80070003]LOG]!><time="15:17:00.628+000" date="05-17-2013" component="TSMBootstrap" context="" type="2" thread="1960" file="utils.cpp:1004">
    <![LOG[We do not find an available volume to store the local data path]LOG]!><time="15:17:00.628+000" date="05-17-2013" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1960" file="utils.cpp:1023">
    <![LOG[Updating the local data path in the Task Sequencing Environment.]LOG]!><time="15:17:00.628+000" date="05-17-2013" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1960" file="tsmbootstrap.cpp:659">

    .....

    <![LOG[uRet == ERROR_ALREADY_EXISTS, HRESULT=80070003 (e:\nts_sms_fre\sms\framework\tscore\utils.cpp,916)]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="0" thread="1988" file="utils.cpp:916">
    <![LOG[Failed to create C:\_SMSTaskSequence (3)]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="3" thread="1988" file="utils.cpp:916">
    <![LOG[Failed to create user-specified local data path C:\_SMSTaskSequence. Error 0x80070003]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="2" thread="1988" file="utils.cpp:1004">
    <![LOG[Volume D:\ is not a fixed hard drive]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="1" thread="1988" file="utils.cpp:345">
    <![LOG[Volume M:\ is not a fixed hard drive]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="1" thread="1988" file="utils.cpp:345">
    <![LOG[Volume X:\ is not a fixed hard drive]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="1" thread="1988" file="utils.cpp:345">
    <![LOG[TSM root drive = ]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="1" thread="1988" file="utils.cpp:380">
    <![LOG[We do not find an available volume to store the local data path]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="1" thread="1988" file="utils.cpp:1023">
    <![LOG[Set a global environment variable _SMSTSNextInstructionPointer=1]LOG]!><time="15:17:01.159+000" date="05-17-2013" component="TSManager" context="" type="0" thread="1988" file="executionenv.cxx:668">

    thanks


    IT Questor MDT 2010 Update 1 XpSp3 and W7x64Sp1

    Monday, May 20, 2013 2:01 PM

All replies

  • Looks like you don't have a storage driver for that hardware in your winpe.

    Before this error occurs press F8 to get a commandprompt, start diskpart and run "list disk" to see if you have the right storage driver or not.

    Monday, May 20, 2013 3:33 PM
  • Hernrik, first let me thank you for reading though my post.  Thank you.

    I left out information that might be useful   ( I had to start the post over from scratch and thought I had put it in).   I am able to install the WIM to the machine and a virtual machine.  What it seems to do is not complete the task sequence.  There are applications that I added to the task sequence that never get run.  Other than that Windows 7 is installed.  Let me also add that the WIM I have is approximate 12gb.  The software is MDT 2010 update 1.  I also have the latest Dell Combo Cabs.  I only know there is an issue because the apps I put in the task sequence do not execute.  

    I will try your suggestion.

    Thanks!


    IT Questor MDT 2010 Update 1 XpSp3 and W7x64Sp1

    Monday, May 20, 2013 5:30 PM