none
HELP - ZTI ERROR - Unhandled error returned by LTIApply: Invalid procedure call or argument (5) RRS feed

  • Question

  • Ok so here's the issue I am getting.

    After my image is installed using LiteTouch (booted from a USB) the final step where it is trying to apply unattend.xml with DISM, I get the following error:

    ZTI ERROR - Unhandled error returned by LTIApply: Invalid procedure call or argument (5)

    The system will then reboot, and it cannot find the file "LTIBootstrap.vbs" in standard locations.

    Here is a portion of the code from BDD.LOG

    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 10 minutes (process ID 1300)]LOG]!><time="10:26:06.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > The operation completed successfully.]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Return code from command = 0]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Property LTIDirtyOS is now = TRUE]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[The image \\LIB-AU16640\Win10Deploy$\Operating Systems\Windows 10 Enterprise 2016 LTSB x64\Sources\install.wim was applied successfully.]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Find the boot drive (if any) [True] [10.0.14393.0] [False]]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[New ZTIDiskPartition : \\MININT-7AH5HU7\root\cimv2:Win32_DiskPartition.DeviceID="Disk #0, Partition #0"    \\MININT-7AH5HU7\root\cimv2:Win32_LogicalDisk.DeviceID="V:"]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[New ZTIDisk : \\MININT-7AH5HU7\root\cimv2:Win32_DiskDrive.DeviceID="\\\\.\\PHYSICALDRIVE0"]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Found bootable drive (No Boot File Test) [ V: ]: \\MININT-7AH5HU7\root\cimv2:Win32_LogicalDisk.DeviceID="V:"]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Ready to Prepare boot partition: V:]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Property UILanguage is now = en-US]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[About to run command: cscript.exe //nologo "\\LIB-AU16640\Win10Deploy$\Scripts\ztiRunCommandHidden.wsf" ""\\LIB-AU16640\Win10Deploy$\Tools\X64\BCDBoot.exe" F:\windows /l en-US  /s V: /f UEFI"]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Microsoft Deployment Toolkit version: 6.3.8298.1000]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="ztiRunCommandHidden" context="" type="1" thread="" file="ztiRunCommandHidden">
    <![LOG[The task sequencer log is located at X:\windows\TEMP\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log.]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="ztiRunCommandHidden" context="" type="1" thread="" file="ztiRunCommandHidden">
    <![LOG[About to run command: \\LIB-AU16640\Win10Deploy$\Tools\X64\BCDBoot.exe F:\windows /l en-US  /s V: /f UEFI]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="ztiRunCommandHidden" context="" type="1" thread="" file="ztiRunCommandHidden">
    <![LOG[Command has been started (process ID 600)]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="ztiRunCommandHidden" context="" type="1" thread="" file="ztiRunCommandHidden">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 600)]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="ztiRunCommandHidden" context="" type="1" thread="" file="ztiRunCommandHidden">
    <![LOG[  Console > Boot files successfully created.]LOG]!><time="10:26:09.000+000" date="12-01-2016" component="ztiRunCommandHidden" context="" type="1" thread="" file="ztiRunCommandHidden">
    <![LOG[Return code from command = 0]LOG]!><time="10:26:09.000+000" date="12-01-2016" component="ztiRunCommandHidden" context="" type="1" thread="" file="ztiRunCommandHidden">
    <![LOG[Command has returned: 0]LOG]!><time="10:26:09.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Run Command: X:\windows\SYSTEM32\bcdedit.exe /timeout 0]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[BCD> The operation completed successfully.]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[BCDEdit returned ErrorLevel = 0]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Created scratch folder.]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Copy File: F:\MININT\unattend.xml to F:\Windows\Panther\Unattend.xml]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Copied unattend.xml to F:\Windows\Panther for image apply.]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[About to run command: dism.exe /Image:F:\ /Apply-Unattend:F:\Windows\Panther\Unattend.xml /ScratchDir:F:\MININT\Scratch]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Command has been started (process ID 1524)]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Deployment Image Servicing and Management tool]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Version: 10.0.14393.0]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Image Version: 10.0.14393.0]LOG]!><time="10:26:14.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > The operation completed successfully.]LOG]!><time="10:26:41.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Return code from command = 0]LOG]!><time="10:26:41.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[FindFile: The file LTIBootstrap.vbs could not be found in any standard locations.]LOG]!><time="10:26:41.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[ZTI ERROR - Unhandled error returned by LTIApply: Invalid procedure call or argument (5)]LOG]!><time="10:26:41.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="3" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Command completed, return code = -2147467259]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[Litetouch deployment failed, Return Code = -2147467259  0x80004005]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LiteTouch" context="" type="3" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[For more information, consult the task sequencer log ...\SMSTS.LOG.]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[Property RetVal is now = -2147467259]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[Unable to copy log to the network as no SLShare value was specified.]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[CleanStartItems Complete]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[TSCore.dll not found, not unregistering.]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[About to run command: wscript.exe "X:\Deploy\Scripts\LTICleanup.wsf"]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[Microsoft Deployment Toolkit version: 6.3.8298.1000]LOG]!><time="10:26:42.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Removing AutoAdminLogon registry entries]LOG]!><time="10:26:43.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Re-enabling UAC for built-in Administrator account]LOG]!><time="10:26:43.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[VSSMaxSize not specified using 5% of volume.]LOG]!><time="10:26:43.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Logs contained 2 errors and 0 warnings.]LOG]!><time="10:26:43.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[No Windows PE image to delete.]LOG]!><time="10:26:43.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Checking mapped network drive.]LOG]!><time="10:26:43.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[testing drive Z: mapped to \\LIB-AU16640\Win10Deploy$]LOG]!><time="10:26:43.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Disconnecting drive Z: mapped to \\LIB-AU16640\Win10Deploy$]LOG]!><time="10:26:43.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Cleaning up F:\MININT directory.]LOG]!><time="10:26:44.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Cleaning up TOOLS, SCRIPTS, and PACKAGES directories.]LOG]!><time="10:26:44.000+000" date="12-01-2016" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    and LTIApply.log
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 10 minutes (process ID 1300)]LOG]!><time="10:26:06.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > The operation completed successfully.]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Return code from command = 0]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Property LTIDirtyOS is now = TRUE]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[The image \\COMPUTERNAME\Win10Deploy$\Operating Systems\Windows 10 Enterprise 2016 LTSB x64\Sources\install.wim was applied successfully.]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Find the boot drive (if any) [True] [10.0.14393.0] [False]]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[New ZTIDiskPartition : \\MININT-7AH5HU7\root\cimv2:Win32_DiskPartition.DeviceID="Disk #0, Partition #0"    \\MININT-7AH5HU7\root\cimv2:Win32_LogicalDisk.DeviceID="V:"]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[New ZTIDisk : \\MININT-7AH5HU7\root\cimv2:Win32_DiskDrive.DeviceID="\\\\.\\PHYSICALDRIVE0"]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Found bootable drive (No Boot File Test) [ V: ]: \\MININT-7AH5HU7\root\cimv2:Win32_LogicalDisk.DeviceID="V:"]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Ready to Prepare boot partition: V:]LOG]!><time="10:26:07.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Property UILanguage is now = en-US]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[About to run command: cscript.exe //nologo "\\COMPUTERNAME\Win10Deploy$\Scripts\ztiRunCommandHidden.wsf" ""\\LIB-AU16640\Win10Deploy$\Tools\X64\BCDBoot.exe" F:\windows /l en-US  /s V: /f UEFI"]LOG]!><time="10:26:08.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Command has returned: 0]LOG]!><time="10:26:09.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Run Command: X:\windows\SYSTEM32\bcdedit.exe /timeout 0]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[BCD> The operation completed successfully.]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[BCDEdit returned ErrorLevel = 0]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Created scratch folder.]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Copy File: F:\MININT\unattend.xml to F:\Windows\Panther\Unattend.xml]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Copied unattend.xml to F:\Windows\Panther for image apply.]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[About to run command: dism.exe /Image:F:\ /Apply-Unattend:F:\Windows\Panther\Unattend.xml /ScratchDir:F:\MININT\Scratch]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Command has been started (process ID 1524)]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Deployment Image Servicing and Management tool]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Version: 10.0.14393.0]LOG]!><time="10:26:10.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Image Version: 10.0.14393.0]LOG]!><time="10:26:14.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > The operation completed successfully.]LOG]!><time="10:26:41.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Return code from command = 0]LOG]!><time="10:26:41.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[FindFile: The file LTIBootstrap.vbs could not be found in any standard locations.]LOG]!><time="10:26:41.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[ZTI ERROR - Unhandled error returned by LTIApply: Invalid procedure call or argument (5)]LOG]!><time="10:26:41.000+000" date="12-01-2016" component="LTIApply" context="" type="3" thread="" file="LTIApply">

    I've noticed in these logs for whatever reason its looking for "F:" locations. My drive is C:

    Any suggestions??


    • Edited by xerxes2985 Thursday, December 1, 2016 6:45 PM
    Thursday, December 1, 2016 5:16 PM

Answers

All replies

  • Where is the LTIBootStrap.vbs file?

    Can you find it manually?


    Keith Garner - Principal Consultant [owner] - http://DeploymentLive.com

    Friday, December 2, 2016 8:31 PM
    Moderator
  • That's the odd thing. When this error occurs and the system reboots, I am given the error "C:\LTIBootStrap.vbs" cannot be found.

    When I look around the C: Drive, I cannot find the file anywhere. Also I cannot find the C:\MININT folder either. Everything on the imaging portion was done, but if I had any additional steps in my TS, nothing gets done.

    I created a new deployment share and Task Sequence and followed the directions I found here https://technet.microsoft.com/en-us/itpro/surface/deploy-windows-10-to-surface-devices-with-mdt
    and I still am getting the issue.

    Any thoughts?

    Monday, December 5, 2016 4:47 PM
  • The file is not on your machine, that's expected, where is it on your deployment share?

    On my deployment share it's under the scripts directory.


    Keith Garner - Principal Consultant [owner] - http://DeploymentLive.com

    Monday, December 5, 2016 5:28 PM
    Moderator
  • Missing from the Deployment Share. Not sure why or how it is.
    Monday, December 5, 2016 6:28 PM
  • Ended up the file just disappeared. I copied the file from the scripts folder and all has been working well since.
    Friday, July 21, 2017 7:23 PM
  • This fixed my issue too.

    I noticed that if you run the script, it doesn't matter whether the execution is successful or not, the script will delete itself after running.

    In my case, I expect somebody ran this script manually from the deployment share, which consequently deleted itself.

    Copy it to a TEMP folder, don't execute it from the deployment share if you want to test this out.

    I found it in:

    "C:\Program Files\Microsoft Deployment Toolkit\Templates\Distribution\Scripts"

    Cheers,

    Jonathan.

    Monday, August 7, 2017 7:20 AM
  • Thanks a lot, it solved my issue !
    Friday, November 10, 2017 12:53 PM
  • 2 years after, this solution solved my problem :) thanks

    The question is now to know how this .vbs files has been deleted from the deploymentshare :(

    Wednesday, August 14, 2019 5:48 PM