locked
100% processzor használat win7-nél RRS feed

 • Question

 • Üdv :) nemtom hogy normális dolog e az hogy bekapcsolom a gépet és egyből 100% on van a proci ha valaki tud segítsen :/ a tálcán egyből 8 alkalmazás megy de ez már az elején is ilyen volt egy vírusírtó (microsoft security essentials), asus webstorge, asus data security manager tray, SRS premium sound, Elan smart pad (érintő pad), wireless console, asus live update, 2ből tudtam csak kilépni. de ugyan úgy 100 on van ram meg 44%-on várom az ötleteiteket :)
  Tuesday, October 26, 2010 7:00 AM

All replies

 • Nem normális.

  Tudok produkálni a saját gépemen olyant is, hogy safe módban szirénázik az alaplap, mert a proc. 100%. :)

  Javaslom a gyártó (Asus) által telepített

  - webstorage

  - Data Security Manager uninstallálását, majd ezt követően

  egy NTRegOpt futtatását, majd safe módban MyDefrag (Monthly) futtatását a Prefetch állományok sorbarakásához/aktualizálásához. (a prefetch rebuild hatása a 3. reboot után mérhető)


  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  Tuesday, October 26, 2010 7:51 AM
 • Esetleg megnézném a Feladatkezelőben, hogy melyik program/alkalmazás hajtja ki a procit.

  A.

  Tuesday, October 26, 2010 8:15 AM
 • @Choky: esetleg nem hibernált állapotból ébred a géped?
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  Tuesday, October 26, 2010 8:49 AM
 • hát néha leszoktam csukni munka közben ha épp valami mást csinálok és abból is szoktam indítani igen.....de nem mindig ált kikapcsolom rendesen és akkor is ilyen (jah és mi is az a safe mód? :D)
  Tuesday, October 26, 2010 9:35 AM
 • Az explorer.exe viszi a legtöbbet: 33 264 K - val majd BackupService.exe : 13 140 K és még vagy 20 a felhasználónevemen futó valami amiről nemtom h mi :/
  Tuesday, October 26, 2010 9:41 AM
 • Ez a memória. De a proci? BackupService minek kell fusson?

  A.

  Tuesday, October 26, 2010 9:51 AM
 • Az is az Asus WebStorage része. Uninstallálandó, mint ahogy a Data Security Manager is, mert e helyett inkább a BitLocker-t használnám, ha kellene ilyen adattitkosítás.

  És az uninstall-ok után vagyok kíváncsi a processor használatra.


  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  Tuesday, October 26, 2010 10:08 AM
 • Ja, értem. Akkor tényleg feleslegesnek tűnik...

  A.

  Tuesday, October 26, 2010 10:18 AM
 • csak azt nem értem hogy minek adják ezeket a géphez már feltelepítve ha tudják hogy ez így lassíthatja.....vagy ha nemtudják az meg elég szomorú :/
  Tuesday, October 26, 2010 4:41 PM
 • A vasak gyártóinál is ülnek fejlesztők. Dolgozniuk kell.:D

  Én láttam olyan notebook-ot, amin 3 db wireless connection utility volt, csak lestek, hogy miért nem megy egyáltalán (ezek: MS XP, Lenovo, Intel).


  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  Tuesday, October 26, 2010 4:54 PM
 • A másik érv, amit "mellettük" fel tudok hozni, hogy van, aki nem szereti az MS Win-be épített saját klienst, bármilyen programról legyen szó (képernyőkímélő, wifikezelő, mentés, audio-kezelő, DVD-lejátszó, s még sorolhatnám). Ezért alapból telepítik a sajátjukat, mindenki döntse el, számára mi szimpatikus.

  A.

  Wednesday, October 27, 2010 5:57 AM
 • Na most lenne ragyogó alkalom egy általános gépelméleti fejtegetésre (hibatűrő Turing gép konkrét megoldása), de ezt nem teszem meg. :)

  Következtetés:

  Ha egy összetett szerkezet (p.: árokásó gép, vagy számítógép - hw&sw - ) hibásan működik, akkor először a sufni-tuning dolgokat kell eltávolítani, vagyis olyan állapotra hozni, ahogy a tervező (jelen esetben a MS) kitalálta. És ebben kizárólag hw gyártó driver-ei szerepeljenek. Minden olyan dolgot, amit a hw gyártó pl az OEM installáló készletébe beletett, el kell távolítani - amennyiben visszatétele/reinstallja megvalósítható.

  Ha ez megoldja a hibás működést, akkor ezt nyilván jelezni kell az OEM gyártónak, vagy ott tudakozódni a megoldás egyéb módjáról.


  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  Wednesday, October 27, 2010 9:04 AM
 • Közben megoldottam a próblémát úgy ahogy...rájöttem hogy kikell húzni a laptopot használat közben hogy merüljön (de szerintem ez sem normális) mer így nem forrósodik fel és a proci visszaál 1-2 % ra :) csak hát az a baj hogy én úgy tudtam hogy ugyanúgy lehet használni a gépet miközben töltöm minden gond nélkül de hát úgy tűnik mégse...lehet hogy gond van a töltővel? esetleg rről ötlet? :)
  Saturday, October 30, 2010 7:54 PM
 • Rákérdeznék a laptop gyártójának szervízében. Láttam már olyan hibás konstrukciót (más márkánál), ahol a félig elhasznált akku miatt lassult le rettenetesen a gép. Miután ez eltávolításra került, ismét jól lehetett használni - s nem egyedi eset volt, hanem tervezési hiba, minden laptop az adott sorozatból így működött.

  A.

  Sunday, October 31, 2010 6:38 AM
 • Rendben köszönöm a segítséget 
  Wednesday, November 3, 2010 11:09 PM