none
SharePoint online workflow not sending email

    Question

  • We recently started using sharepoint online. We faced a problem while sending emails through sharepoint designer workflow. But for some reason the alerts in the document library and/lists in the sharepoint online are working.

    How to configure outgoing emails with sharepoint online ?

    Please advice.

    Sunday, November 13, 2016 7:40 AM

All replies

  • Hi,

    Please check the workflow history and see whether some errors occurs or not.

    Or check the KB below:

    Users don't receive SharePoint Online alert notifications

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2412093

    Best Regards,

    Dennis


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Monday, November 14, 2016 9:18 AM
    Moderator
  • It is developed in sharepoint 2010 workflow and i couldn't find any errors. Alerts are working fine its just the email action from sharepoint designer workflow that has the problem. is there any way to check if the default email address is configured in sharepoint online ?
    Monday, November 14, 2016 12:07 PM
  • Hi,

    Since you can sent alerts on SharePoint online, it indicates that the outgoing email is working in SharePoint online.

    Please check whether "send mail" action in SharePoint 2013 platform works or not.

    Or add "log to history" before "send mail" action to check if the send mail action is performed.

    Best Regards,

    Dennis


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Wednesday, November 16, 2016 9:40 AM
    Moderator