locked
Mail including Read\Delivery requests not appearing in Sent Items RRS feed

  • Question

  • When sending a mail including Read\Delivery requests & confidentiality flag.
    The mail does not appear in the Sent Items folder.
    This is happening in the users personal mailbox and shared mailbox.
    Other users of the shared mailbox are not reporting an issue.

    Mark


    • Edited by Redgie Monday, April 23, 2012 8:42 AM
    Friday, April 20, 2012 3:14 PM

Answers

  • Ended up swapping out users PC, all working fine. Could not find any discrepancies between PC's i.e. Registry settings, Mail config etc. Mystery.... but resolved.

    Mark


    • Marked as answer by Redgie Monday, April 30, 2012 8:46 AM
    • Edited by Redgie Monday, April 30, 2012 10:55 AM
    Monday, April 30, 2012 8:46 AM

All replies

  • hi,

    Do the recipient finally receive the mail?

    If you send some other message, such as no request/no confidentiality flag,  do the messages appear in the sent items folder?

    All users meet it or some of them?

    Make sure that box save copise of the messages in the sent items folder is enabled in outlook settings.

    Make sure that no outlook rule is enabled.

    hope can help you

    thanks,


    CastinLu

    TechNet Community Support

    Monday, April 23, 2012 7:13 AM
  • Hi Castinlu,

    The recipients do receive the mail.
    It appears to only affect mail that is sent with Read\Delivery requests & confidentiality flag.
    Any other mail is appearing in the  'Sent Items' folder.
    Other users of the shared mailbox have tested and the mails are appearing in the 'Sent Items' folder.
    So this points to a local problem specific to the one user.



    Mark

    Monday, April 23, 2012 8:40 AM
  • hi,

    >>>Other users of the shared mailbox have tested and the mails are appearing in the 'Sent Items' folder.

    The same mail?

    >>It appears to only affect mail that is sent with Read\Delivery requests & confidentiality flag.

    Only include read request or confidentiality,  the issue still occur? I don't think it is related to the request, i would like to think it is related to your flag. Try to send the mail on another PC using outlook.

    thanks,


    CastinLu

    TechNet Community Support

    Monday, April 23, 2012 9:23 AM
  • Tests confirmed.

    Other users not experiencing issue.
    Tested Read/Delivery Receipt = Mail did not appear in Sent Items
    Tested High/Confidential = Mail did not appear in Sent Items
    Tested without High/Confidential & Read/Delivery Receipt = Mail did appear in Sent Items
    Attempted Detect & Repair, issue still occurring.

    Mark

    Tuesday, April 24, 2012 10:52 AM
  • hi,

    If you use owa, the issue still occur?

    hope can help you

    thanks,


    CastinLu

    TechNet Community Support

    Wednesday, April 25, 2012 9:12 AM
  • Hi Castinlu,

    User does not use OWA


    Mark

    Wednesday, April 25, 2012 10:50 AM
  • hi,

    Try to use owa, it can help us troubleshoot your issue. we can make sure the issue is at server side or client side.

    hope can help you

    thanks,


    CastinLu

    TechNet Community Support

    Thursday, April 26, 2012 5:51 AM
  • Ended up swapping out users PC, all working fine. Could not find any discrepancies between PC's i.e. Registry settings, Mail config etc. Mystery.... but resolved.

    Mark


    • Marked as answer by Redgie Monday, April 30, 2012 8:46 AM
    • Edited by Redgie Monday, April 30, 2012 10:55 AM
    Monday, April 30, 2012 8:46 AM