none
MDT Multicast Fails After Full Transmission RRS feed

  • Question

  • Hey All, 

    I have a Windows Server 2012 R2 machine with MDT build 8450, ADK and WDS.

    When I deploy a machine, it uses the multicast mode to 100% but then falls back to unicast mode, and downloads the image fully again. 

    Below is a part of the LTIApply log file that shows that the multicast transmission working but then failing with error code -1073741818
    <![LOG[Microsoft Deployment Toolkit version: 6.1.2373.0]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[The task sequencer log is located at X:\windows\TEMP\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log.]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Will boot into Windows PE architecture x64 to match OS being deployed.]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[OSDTargetDriveCache was determined earlier : C:]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Property OSDTargetDriveCache is now = C:]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Property OSDisk is now = C:]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[	Open Control File: OperatingSystems]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[------  Applying Windows image using ImageX.exe ------]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[LTI applying image \\AZ600-01\TDSPI$\Operating Systems\TCPI\TCPI.wim using ImageX]LOG]!><time="11:31:10.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Event 41023 sent: LTI applying image \\AZ600-01\TDSPI$\Operating Systems\TCPI\TCPI.wim using ImageX]LOG]!><time="11:31:11.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Property SourcePath is now = \\AZ600-01\TDSPI$\Operating Systems\TCPI]LOG]!><time="11:31:11.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Multicast transfer to directory: C:\MININT\Operating Systems\TCPI]LOG]!><time="11:31:11.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[<Message containing password has been suppressed>]LOG]!><time="11:31:11.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Command has been started (process ID 832)]LOG]!><time="11:31:11.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:31:11.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:31:11.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > 
    ]LOG]!><time="11:31:13.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Transfer Started.
    ]LOG]!><time="11:31:13.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 5 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:36:35.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 5 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:36:36.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 10 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:41:03.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 10 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:41:03.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 15 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:46:09.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 15 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:46:09.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 20 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:51:11.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 20 minutes (process ID 832)]LOG]!><time="11:51:12.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > 
    ]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Transfer Complete [0x0].]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Return code from command = -1073741818]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Multicast transfer could not be completed, rc = -1073741818, falling back to using \\AZ600-01\TDSPI$\Operating Systems\TCPI\TCPI.wim]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Cleaning off old operating system]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Skipping C:\MININT]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Skipping C:\_SMSTaskSequence]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[New ZTIDiskPartition : \\MININT-ET85MV2\root\cimv2:Win32_LogicalDisk.DeviceID="C:"    \\MININT-ET85MV2\root\cimv2:Win32_DiskPartition.DeviceID="Disk #0, Partition #1"]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Enabling 8dot3 name support on volume C:]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[About to run command: "\\AZ600-01\TDSPI$\Tools\X64\imagex.exe"  /apply "\\AZ600-01\TDSPI$\Operating Systems\TCPI\TCPI.wim" 1 C:]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Command has been started (process ID 1132)]LOG]!><time="11:55:26.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > ImageX Tool for Windows]LOG]!><time="11:55:27.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Copyright (C) Microsoft Corp. All rights reserved.]LOG]!><time="11:55:27.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Version: 6.1.7600.16385]LOG]!><time="11:55:27.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > [   0% ] Applying progress ]LOG]!><time="11:55:28.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > [   0% ] Applying progress ]LOG]!><time="11:55:45.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > [   1% ] Applying progress ]LOG]!><time="11:55:45.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > [   2% ] Applying progress: 32:44 mins remaining ]LOG]!><time="11:56:25.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 1 minutes (process ID 1132)]LOG]!><time="11:56:25.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 1 minutes (process ID 1132)]LOG]!><time="11:56:25.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > [   3% ] Applying progress: 31:15 mins remaining ]LOG]!><time="11:56:41.000+000" date="03-07-2018" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    I'm fairly new at this so if there's a step that I'm forgetting or other pertinent information that can help troubleshoot this do let me know.

    Regards,

    Tuesday, April 3, 2018 5:26 PM