none
BGInfo Not Listing Wireless Network Adapter IP Address

    Question

  • I have noticed that BGInfo is failing to populate the IP address field on all our shopfloor Dell PCs that us Edimax wireless AC network adapters. However, it does populate the MAC address. Also missing the DNS and DHCP entries as well.

    I'm using the latest Edimax drivers and I'm using BGInfo v4.26 which also appears to be the latest.

    I see that BGInfo reports the MAC address twice and reports the network card name as Microsoft WiFi Direct Virtual Adapter while ipconfig reports correctly.

    I've been using BGInfo for years and really appreciate it. On wired adapters I never see this problem but it's a different story on wireless.

    Output from "ipconfig /all"

    Wireless LAN adapter Wi-Fi:

       Connection-specific DNS Suffix  . : wiscoind.local
       Description . . . . . . . . . . . : Edimax AC600 Wireless LAN USB Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 74-DA-38-25-CF-18
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::80fa:5d0d:9cc:b98%11(Preferred)
       IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 172.16.4.43(Preferred)
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
       Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, January 04, 2019 10:04:40 AM
       Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, January 12, 2019 10:04:42 AM
       Default Gateway . . . . . . . . . : 172.16.254.254
       DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.16.1.15
       DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 192207416
       DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1D-38-74-33-64-00-6A-4D-C8-F1
       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.16.1.15
       Primary WINS Server . . . . . . . : 172.16.1.15
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Friday, January 4, 2019 5:32 PM

All replies

  • Hmm wasn't aware of this issue but I just tried it and I'm seeing the same thing. I've added it to the BGINFO backlog and will update the issue once it has been resolved.

    Thanks for raising.

    MarkC (MSFT)

    Thursday, January 10, 2019 7:01 PM