locked
Explorer hiba RRS feed

 • Question

 •  

  Hello,

   

  Egy olyan probléma áll fent, hogy a cégünk windows xp sp2-t telepít, angolnyelvű. Fujitsu Siemens Lifebook-okra. A probléma először egy laptopnál jelentkezett majd rájöttünk hogy egy bizonyos sorozatú laptopnál: FS Lifebook S7120.

   

  Ha bejelentkezés után olyan programot indítok el ami használja az explorer exe-t (pl.: internet explorer) akkor bizonyos céges programok nem indulnak el. Ez a hiba más notebboknál nem jön elő csak ennél a típusnál és csak ebben az esetben.

   

  Ha a felhasználó ki-bejelentkezik, utána ha megint elsőnek az explorer-tn yitja meg nem megy a céges program. A lényeg még hogy az explorer után elindított program közel 50% on darájla még a core2-s processzort is.

   

  Válaszotokat előre is köszi:

   

  Pufee

  Monday, April 14, 2008 2:59 PM

Answers

 • Hello,

   

  kollégának sikerült megoldania. A Fujitsunak a laptopokhoz van ilyen smar case logon vagy mi Smile és annak az egyik komponense volt az ami bekavart. Köszi a rádazosáért!

   

  üdv,

   

   

  Monday, April 21, 2008 12:54 PM

All replies

 • Hmm... Nekem ugy remlik, hogy az internet explorer az Iexplore.exe nevet viseli, s mas, mint a "sima" explorer.

   

  Viruskereso? Ha nem nyitja meg az ember az explorert, akkor minden rendben? Csak utana jelentkeznek bajok? Notepad, szamologep eseten is?

   

  A.

  Tuesday, April 15, 2008 8:04 AM
 •  

  Hali,

   

  Igazad van Smile de jahm, ha nem nyitod meg elsőre az explorer-t akkor minden rendben. Vírus kereső... az McAfee.

  Igen csak utána jelentkeznek a bajok miután használtám már internet explorer-t. ha firefox-t használok akkor nem jönnek ki a bajok, de sajnos a cég policy nem engedi hogy firefoxo-t használjunk, illetve a firefox-ba nem tudom hogy klehetne beállítani windows-os authentikációt. Kipróbáltam, notepad és számológép esetében ez nem áll fent. Csak ha internet explorer-t indítok. Frisítettük már 7-esre is az sem segített.

  Ha elindítod az Internet explorer-t de csak azt akkor utána abban a bejelentkezési session-ben nem fogod elindítani a céges progit. Viszont ha kiloggolsz meg vissza akkor megy megint, ha először a céges progit indítod. De amint egy explorert elindítasz soha az életben nem fog feljönni az ablak. A process meg közel 50%-on tekeri a procit.

   

  üdv,

   

  Pufee

  Tuesday, April 15, 2008 10:09 AM
 • En arra gondoltam, hogy IE utan elinditani a Notepad, calc alkalmazasokat.

  Amugy nem lehet, hogy a ceges progival van valami baj? Sajat alkalmazas?

   

  A.

  Tuesday, April 15, 2008 10:48 AM
 •  

  Jah hogy arra gondoltál .... megnézem Smile Céges program nem saját. A probléma mint említettem volt Smile S7210-es Fujitsu-Siemens Lifebook-okon van. Más fajta notinál nem jön elő.

  Öhm megnéztem, elindítottam az IE-t aztán a calc-ot is meg a notepad-ot is. Elindult.

  A céges progira visszatérve lényegében saját, mert a német anyavállalat fejlesztette, ott jeleztük ezt a problémát de csak annyi válasz jött rá hogy supportálják ezt a fajta notit. Nos nem értem mi lehet az ami  - ennél a típusnál csak - ezt okozza. Találkoztam már nem egy problémával főleg XP-terén, de ez már nekem is sok(k) Big Smile

   

  üdv,

   

  Tuesday, April 15, 2008 1:31 PM
 • Esetleg processz monitorral megnezni, hogy mi hasznalja ilyenkor a procit?

   

  A.

  Tuesday, April 15, 2008 3:36 PM
 • Ok, megnézhetem, de a windowsos feladatkezelő szerint a céges progi tekeri 50% on a procit, de csak akkor ha az ie már előtte el lett indítva, ha bezárod akkor is tök mind1 mert utána sem indul.

  Tuesday, April 15, 2008 8:05 PM
 • http://web.t-online.hu/pufee/process2.jpg

   

   

  Ez a process ahogy látod az explorer bezárása után.

   

   

   

   Process monitoros, egy képernyőre ennyi fért ki:

  http://web.t-onlne.hu/pufee/wawierr2.jpg

  Wednesday, April 16, 2008 11:19 AM
 • Valahogy nem erre a procmon kepernyore gondoltam, hanem amelyik megmutatja, hogy egy adott programon belul melyik szal mennyit eszik - de az eddigi kepek alapjan lehet, hogy az sem segitene.

   

  Egy tippem van meg: ha elinditod az IE-t, majd feladatkezelobol eroszakosan kilovod (tudom, le lehet normalisan is allitani, de probaljuk meg igy), akkor is teker a proci?

   

  Ha "tiszta" lappal indulunk, akkor az alkalmazas inditasanal mennyit eszik a proci?

   

  A.

  Wednesday, April 16, 2008 11:45 AM
 • Nahm első verzióhoz annyit hogy így sem indul el csak a háttérben fut a céges progi.

  A tisztalapos dolog pedig: 1-2% max 5% szóval nem vészes. Valmivel össze akad a cucc, csak tudnám miért és miért ennél a laptopnál. Fujitsu nem hiszem hogy sokkal többet tudna csinálni.

  Wednesday, April 16, 2008 2:27 PM
 • S ha megprobalsz atvaltani ra s aktivva tenni, gondolom nem valaszol...

   

  Oszinten szolva csak otletelni tudok... Mondjuk csokkentett modban kiprobalni, hogy akkor is belefagy a ceges progi? Ha halozatot igenyel, akkor csokkentett mod halozattal...

   

  A.

  Wednesday, April 16, 2008 2:54 PM
 • Hello,

   

  kollégának sikerült megoldania. A Fujitsunak a laptopokhoz van ilyen smar case logon vagy mi Smile és annak az egyik komponense volt az ami bekavart. Köszi a rádazosáért!

   

  üdv,

   

   

  Monday, April 21, 2008 12:54 PM
 • Így már érthető miért halt bele az authentikációba. Azt hiszem a hasonlók miatt szoktam formázni rögtön az előtelepített notikat. Big Smile

  Monday, April 21, 2008 1:09 PM
 • Igen... A kulonbozo utilityk csak bajt okoznak...

   

  A.

  Monday, April 21, 2008 1:13 PM