none
Error capturing image

    Question

  • Hello Everybody, 

    i have created an Task Sequence in MDT that installs windows 10 pro and suspend the TS so i can change a couple of settings.
    When i resume the TS it crashes on Applying windows PE, i have collected the logs from it and i think i have found the section from that error but i don't know why it crashes. Can you please take a look and help me to solve this error? thanks alot.

    The task sequencer log is located at C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log. LTIApply 12-7-2018 12:50:07 0 (0x0000)
    Will boot into Windows PE architecture x64 to match OS being deployed. LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    TargetOS is the current SystemDrive LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    Get the Boot Drive. LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    The current autorun setting is - 145 LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    Disabling Autorun LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    Find the boot drive (if any) [Waar] [10.0.17134.1] [Onwaar] LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    New ZTIDisk : \\PC-01\root\cimv2:Win32_DiskDrive.DeviceID="\\\\.\\PHYSICALDRIVE0" LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    DISKPART + Select Disk 0 LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    DISKPART + Select Partition 1 LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    DISKPART + Assign LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    DISKPART + Exit LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    About to run command: cscript.exe //nologo "\\WDS01\DeploymentShare$\Scripts\ztiRunCommandHidden.wsf" "DiskPart.exe /s C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\radC69C6.tmp" LTIApply 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    Microsoft Deployment Toolkit version: 6.3.8450.1000 ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    The task sequencer log is located at C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log. ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    About to run command: DiskPart.exe /s C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\radC69C6.tmp ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
    Command has been started (process ID 7784) ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:08 0 (0x0000)
      Console > Microsoft DiskPart version 10.0.17134.1 ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:09 0 (0x0000)
      Console > Copyright (C) Microsoft Corporation. ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:09 0 (0x0000)
      Console > On computer: PC-01 ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:09 0 (0x0000)
      Console > DiskPart has encountered an error: Er is geen toewijzing uitgevoerd tussen accountnamen en beveiligings-id's. ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:09 0 (0x0000)
      Console > See the System Event Log for more information. ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:09 0 (0x0000)
    Return code from command = -2147023564 ztiRunCommandHidden 12-7-2018 12:50:09 0 (0x0000)
    Command has returned: -2147023564 LTIApply 12-7-2018 12:50:09 0 (0x0000)
    No boot drives found. None. LTIApply 12-7-2018 12:51:14 0 (0x0000)
    Reverting autorun setting to - 145 LTIApply 12-7-2018 12:51:14 0 (0x0000)
    Boot Drive not found, attempting recovery option (Win8+Sysprep scenario)... LTIApply 12-7-2018 12:51:14 0 (0x0000)
    Found Recovery option: MBR 0 1 1 Primary 499 \\?\Volume{2d6a04e8-0000-0000-0000-100000000000}System Reserved 464 LTIApply 12-7-2018 12:51:14 0 (0x0000)
    ZTI ERROR - Unhandled error returned by LTIApply: Ongeldige procedureaanroep of ongeldig argument (5) LTIApply 12-7-2018 12:51:14 0 (0x0000)
    Command completed, return code = -2147467259 LiteTouch 12-7-2018 12:51:15 0 (0x0000)
    Litetouch deployment failed, Return Code = -2147467259  0x80004005 LiteTouch 12-7-2018 12:51:15 0 (0x0000)

    Thursday, July 12, 2018 10:57 AM

All replies

  • Well, basically diskpart fails because "No mapping between account names and security IDs was done". I have never seen this error with MDT when building an image in a workgroup scenario. Is the machine domain-joined by any chance? This might happen when you apply tight security configuration to workstations. 

    Cheers,
    Anton

    Vacuum Breather Blog | Wing Commander Saga | Twitter

    Note: Posts are provided "AS IS" without warranty of any kind. If posts are helpful please don't forget to rate them as "Helpful" or as "Answer".

    Friday, July 13, 2018 6:44 AM