locked
Unable to Create some applications within MDT 8443 RRS feed

  • Question

  • When trying to add the DotNet 4.6.2 Application to MDT 8443 (ADK 1607) I keep getting the following:

    Performing the operation "import" on target "Application".
    Beginning application import
    Copying application source files from D:\Apps\DOTNET462 to D:\DeploymentShare\Applications\DOTNET462
    The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect
    The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect
    System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect
       at Microsoft.BDD.Core.DirectoryUtility.CopyFile(DEInfo sourceFile, DEInfo destFile, String destFullName)
       at Microsoft.BDD.Core.DirectoryUtility.CopyDirectory(String theSource, String theDest)
       at Microsoft.BDD.Core.DirectoryUtility.CopyDirectory(String theSource, String theDest)
       at Microsoft.BDD.Core.DirectoryUtility.BeginCopy()
       at Microsoft.BDD.PSSnapIn.ImportApplication.ProcessRecord()


    I've changed the folder and exe name to something easier like "ABC" and the error still occurs.

    The following is a copy of the PowerShell script generated from the "View Script" Button when creating the Application:

    Import-Module "C:\Program Files\Microsoft Deployment Toolkit\bin\MicrosoftDeploymentToolkit.psd1"
    New-PSDrive -Name "DS003" -PSProvider MDTProvider -Root "D:\DeploymentShare"
    import-MDTApplication -path "DS003:\Applications" -enable "True" -Name "DOTNET462" -ShortName "DOTNET462" -Version "" -Publisher "" -Language "" -CommandLine "cscript.exe Install-DOTNET462.wsf" -WorkingDirectory ".\Applications\DOTNET462" -ApplicationSourcePath "D:\Apps\DOTNET462" -DestinationFolder "DOTNET462" -Verbose

    I get the same error with other Applications I tried to add, weirdly though some have worked.

    I've created two new Servers (Both 2012R2 and 2016 Standard) and am having the same issue on both.

    Anyone have any ideas?

    Edit: Heres an image of the Error:


    • Edited by SRT75 Saturday, January 7, 2017 12:32 AM
    Saturday, January 7, 2017 12:21 AM

All replies

  • Is 8dot3 enabled on the file system?

    Many questions such as where do I find logs and what logs are interesting are found in: MDT TechNet Forum - FAQ & Getting Started Guide Please take the time to read it. Also if you don't post logs your problem won't be easily solved.

    Saturday, January 7, 2017 12:31 AM
  • Is 8dot3 enabled on the file system?

    Many questions such as where do I find logs and what logs are interesting are found in: MDT TechNet Forum - FAQ & Getting Started Guide Please take the time to read it. Also if you don't post logs your problem won't be easily solved.

    Hi Ty,

    This is what I've got, do I need to change it?

    C:\Windows\system32>fsutil 8dot3name query
    The registry state is: 2 (Per volume setting - the default).

    Edit:

    I changed the setting to Zero and still have the issue, I tried rebooting as well.


    • Edited by SRT75 Saturday, January 7, 2017 12:47 AM
    Saturday, January 7, 2017 12:36 AM
  • I don't know what has happened hear. The directory path shouldn't be too long so that isn't it. If I remember correctly if the file system is NTFS then 2 means 8dot3 is enabled.

    Many questions such as where do I find logs and what logs are interesting are found in: MDT TechNet Forum - FAQ & Getting Started Guide Please take the time to read it. Also if you don't post logs your problem won't be easily solved.

    Saturday, January 7, 2017 12:51 AM
  • Weirdly, if I copy the file to the same drive and use the Move tick option:-

    Import-Module "C:\Program Files\Microsoft Deployment Toolkit\bin\MicrosoftDeploymentToolkit.psd1"
    New-PSDrive -Name "DS003" -PSProvider MDTProvider -Root "D:\DeploymentShare"
    import-MDTApplication -path "DS003:\Applications" -enable "True" -Name "DOTNET462" -ShortName "DOTNET462" -Version "" -Publisher "" -Language "" -CommandLine "cscript.exe Install-DOTNET462.wsf" -WorkingDirectory ".\Applications\DOTNET462" -ApplicationSourcePath "D:\Apps\DOTNET462" -DestinationFolder "DOTNET462" -Move -Verbose

    The error goes:-

    FYI, all drives are formated NTFS.

    HTH.

    SRT.


    • Edited by SRT75 Saturday, January 7, 2017 12:07 PM
    Saturday, January 7, 2017 12:06 PM
  • Maybe permissions...  Move seems like a reasonable work around.

    Many questions such as where do I find logs and what logs are interesting are found in: MDT TechNet Forum - FAQ & Getting Started Guide Please take the time to read it. Also if you don't post logs your problem won't be easily solved.

    Wednesday, January 11, 2017 6:11 PM