none
Issues moving an exchange mailbox for a user RRS feed

  • Question

  • I attempted to move a mailbox for a user between two exchange servers on same admnistrative group. I moved the user from Server A to Server B. When the process was completed I still see the user mailbox listed on both servers. Under Server A the user mailbox shows a red x with the option to purge or reconnect, I attempted a reconnect but could not locate the same mailbox to reconnect to. I am able to see the user mailbox on Server B and view emails for that user.  Should I go ahead and purge the mailbox from server A?

    Thanks....B

    Monday, January 23, 2012 2:16 PM

Answers

  • OK.  have you exited the console and gone back in to see if they are gone.

    As a side note, you can wait for 30 days - the deleted mailbox retention period - and they should eventually disappear.  Either way, it should not be an issue as the mailbox is working.


    JAUCG
    Tuesday, January 24, 2012 1:32 AM

All replies

  • I am assuming this is for Exchange 2003?  Have you expanded the Admin Group, Servers, the name of the server, the Storage Group, the Mailbox Store and then right click on Mailboxes and click Run Cleanup Agent on the old server?  I would definately purge the mailbox as well from Server A.


    JAUCG
    Monday, January 23, 2012 7:21 PM
  • I am assuming this is for Exchange 2003?  Have you expanded the Admin Group, Servers, the name of the server, the Storage Group, the Mailbox Store and then right click on Mailboxes and click Run Cleanup Agent on the old server?  I would definately purge the mailbox as well from Server A.


    JAUCG


    I ran the cleanup agent but nothing happened. I still see the user's mailbox listed with a red x. I right clicked on it and clicked on purge but got the following error message "the operation cannot be performed because this mailbox was already reconnected to an existing user. ID no: c1034ad6 Exchange System Manager".

    The user mailbox show Size (KB): 208 Total Items: 0

    It is Exchange 2003.


    • Edited by Bluem1 Monday, January 23, 2012 10:24 PM
    Monday, January 23, 2012 10:24 PM
  • Try Running the Online Maintanence (Storage Group Properties) .. That is the only option.

    Hoping your DC replications are Fine

     

     

    Regards

    Satheshwaran Manoharan

    Tuesday, January 24, 2012 12:09 AM
  • OK.  have you exited the console and gone back in to see if they are gone.

    As a side note, you can wait for 30 days - the deleted mailbox retention period - and they should eventually disappear.  Either way, it should not be an issue as the mailbox is working.


    JAUCG
    Tuesday, January 24, 2012 1:32 AM