none
MDT and Captured image prepared using Dell OEM media RRS feed

  • Question

  • Hi All

    We have MDT and WDS deployed in our environment and are having problems with drivers and licensing.

    Scenario 1:MDT 2012 update 1

    {1.1} When using MDT 2012 and the Dell OEM Media (unmodified image,Source files only) drivers get copied via the task sequence and installed just fine

     {1.2} When using MDT 2012 and the Dell OEM Media (Modified image, windows updates and all LOB applications installed, sysprepped and captured) drivers get copied but not installed.

    In both scenario 1.1 and 1.2 the license does not get applied like when you use the OEM disk.I have seen ways to get around this by copying the $OEM$ folder during ts but haven't been able to get it working yet.

    Scenario 2:MDT 2010 update 1

    {2.1} When using MDT 2010 and the Dell OEM Media (unmodified image,Source files only) drivers get copied via the task sequence and installed just
               fine.

    {2.2} When using MDT 2010 and the Dell OEM Media (Modified image, windows updates and all LOB applications installed, sysprepped and captured)                  drivers get copied but not installed.

    In both scenarios 2.1 and 2.2 the OEM license is applied correctly.

    In Summary:

    Neither MDT 2010 nor MDT 2012 allows me to install drivers when using the modified image and only MDT 2010 allows me to apply the OEM license.

    Things I've tried to troubleshoot 

    1.Checked for a folder called "Drivers" in the root of C: on the reference PC before capturing it.
    2.Checked the ZTIDrivers log and can see the drivers are being copied from the OOBE drivers folder on the deploymentshare
    3. Tried installing with the unmodified source files and that works, drivers install fine.

    In the end I would like to use MDT2012 because imagex makes the whole thing a lot faster, just need to get my custom image to install the drivers and for the license to be applied. 

    Wednesday, July 17, 2013 7:17 PM

All replies