none
windows exe files are not working. cmd.exe are not working. i can't run sfc \scannow , chkdsk , cmd etc.

    Question

  • Hello . 

    I am getting "the application was unable to start correctly 0xc0000142" error on server 2012. windows exe files in system32 are giving errors. cmd is not opening. I did regedit repair. But the problem didn't improve.

    Please help me.

    Friday, July 6, 2018 9:19 AM

All replies

  • Hi,

    You can also follow the steps through Fix Windows Update errors by using the DISM or System Update Readiness tool to check for any update errors. 

     
    Note: Please perform the Clean boot on your PC. 

     

    Clean Boot temporarily disables all third party applications as well as all Microsoft non-essential services so only basic drivers will run. This will help us find any third-party software which can be the cause of this issue. 

     
    Here are the steps: 

     
     

    1. From Start, search for msconfig 

    2. Select System Configuration from the search results. 

    3. On the Services tab of the System Configuration dialog box, tap or click to select the Hide all Microsoft servicescheck box, and then tap or click Disable all. 

    4. On the Startup tab of the System Configuration dialog box, tap or click Open Task Manager. 

    5. On the Startup tab in Task Manager, for each startup item, select the item and then click Disable. 

    6. Close Task Manager. 

    7. On the Startup tab of the System Configuration dialog box, tap or click OK, and then restart the computer. 

    More info

    https://appuals.com/the-application-was-unable-to-start-correctly-0xc0000142/

    Please Note: Since the web site is not hosted by Microsoft, the link may change without notice. Microsoft does not guarantee the accuracy of this information.
    Best Regards,

    Frank


    Please remember to mark the replies as an answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Monday, July 9, 2018 8:48 AM
  • Hi,

    Just check the situation about your issue.

    Best Regards,
    Frank

    Please remember to mark the replies as an answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Tuesday, July 10, 2018 9:27 AM
  • Hi,

    Was your issue resolved? 

    If you resolved it using our solution, please "mark it as answer" to help other community members find the helpful reply quickly.
    If you resolve it using your own solution, please share your experience and solution here. It will be very beneficial for other community members who have similar questions.
    If no, please reply and tell us the current situation in order to provide further help.


    Best Regards,
    Frank

    Please remember to mark the replies as an answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Friday, July 13, 2018 10:00 AM