locked
2008 DC hálózat alatt internet akadozik RRS feed

 • Question

 • Kedves mindenki. Lene egy kis problémám. Iskolai hálózatban van egy 2008 standard szerver HP Proliant szerver vas van alatta. Csináltam egy Domaint, gépek be vannak jelentkeztetve, felhasználók be  tudnak lépni. Ez a vas AD és DC ként van konfigurálva, plusz ugye DNS server. Sulinetes Router nem dhcp-zik. Azt is a szerver csinálja. Gépek kapnak IP címet a szervertől, adja nekik a sulinetes átjárót, és a szerver maga a dns kiszolgáló, de forwardol a sulinetes dns fele. 1 hétig ment tök jól, most akadozik a net. Belassúl, sokszor 2 szer kell rákkttintani dolgokra, mire bejön, és néha kiírja a gépeken internet explorer, hogy kapcsolódási probléma, majd egy entert nyomok és bejön a lap. Szóval kinek van ötlete???

  Köszönettel: Fajkis Balázs
  Wednesday, September 30, 2009 11:18 AM

All replies

 • Kiprobalnam a szerveren, hogy ott is ugyanez-e a helyzet? Ha nem, akkor a halozat terheltseget ellenoriznem...

  A.
  Wednesday, September 30, 2009 11:39 AM
 • Ha szervert kiiktatom a hálózatból és a sulinet ad ip-t akkor rendesen működik a net, nem akadozik. Tehát nem terhelt a hálózat! A szerver reportnál ír valamit a gép a dns-re. Azt mondja van egy hiba! Angolul van, megpróbálom majd lefordítani, csak nem férek most hozzá a szerverhez!

  Monday, January 4, 2010 11:00 AM
 • DNS okozhat kellemetlenségeket...

  A.
  Monday, January 4, 2010 11:54 AM
 • Én első körben forwardot is kikapcsolnám, teljesen felesleges. Aztán az a dhcp szerver milyen DNS szervereket ad az emberkéknek?
  Tuesday, January 5, 2010 10:11 PM