locked
one startup script can not be run on windows 7 RRS feed

  • Question

  • I got a strange case when I set up a new laptop for my colleague,one drive mapping startup script can not run when he log in windows 7,but I switch other user to logon,the script works,I trid to force refresh the GPO,but no help.Thanks for your help in advance!!
    Thursday, June 17, 2010 9:59 AM

Answers

  • Howdie!
     
    On 17.06.2010 11:59, eddy li wrote:
    > I got a strange case when I set up a new laptop for my colleague,one
    > drive mapping startup script can not run when he log in windows 7,but I
    > switch other user to logon,the script works,I trid to force refresh the
    > GPO,but no help.Thanks for your help in advance!!
     
    That could be due to Windows 7's UAC.
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc766208(WS.10).aspx, section
    "Group Policy Scripts can fail due to User Account Control".
     
    Cheers,
    Florian
     

    Microsoft MVP - Group Policy (http://www.frickelsoft.net/blog)
    • Proposed as answer by Meinolf Weber Thursday, June 17, 2010 11:33 AM
    • Marked as answer by eddy li Friday, June 18, 2010 3:29 AM
    Thursday, June 17, 2010 11:28 AM

All replies

  • Hi,

    Try to desactivate and reactivate his account!

    Bye

    Thursday, June 17, 2010 10:49 AM
  • Howdie!
     
    On 17.06.2010 11:59, eddy li wrote:
    > I got a strange case when I set up a new laptop for my colleague,one
    > drive mapping startup script can not run when he log in windows 7,but I
    > switch other user to logon,the script works,I trid to force refresh the
    > GPO,but no help.Thanks for your help in advance!!
     
    That could be due to Windows 7's UAC.
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc766208(WS.10).aspx, section
    "Group Policy Scripts can fail due to User Account Control".
     
    Cheers,
    Florian
     

    Microsoft MVP - Group Policy (http://www.frickelsoft.net/blog)
    • Proposed as answer by Meinolf Weber Thursday, June 17, 2010 11:33 AM
    • Marked as answer by eddy li Friday, June 18, 2010 3:29 AM
    Thursday, June 17, 2010 11:28 AM
  • Thanks for your reply,I settled the problem after turned off UAC.it is a little bit different from windows vista.
    Friday, June 18, 2010 3:31 AM