locked
New Exchange 2013 user's Skype for business client always shows EWS not deployed RRS feed

  • Question

  • Hi,

    Our Exchange 2013 on-premise has a default domain user@contoso.com with the SFB address user@contoso.com , then we add a new Exchange domain a.com.

    While creating the new user such as newuser@a.com with the SFB address newuser@contoso.com , the SFB client shows EWS not deployed, a csClientPolicy is configured with DisableEmailComparisonCheck=True but still doesn't work.

    All the new DNS is added , do I miss any parts?

    Can anyone help me on my urgent case please?

    Thanks a lot.

    Wednesday, May 29, 2019 10:05 AM

All replies

  • Hi Moore,

    According your description, you have two SMTP domains (a.com and contoso.com). Lync client would use SMTP domain to search Exchange Autodiscover URL and try to connect the EWS service.

    Please check you have add Autodiscover DNS record for “autodiscover.a.com”; and then try to add registry on the client side to see if it would work:

    “reg add HKLM\Software\Policies\Microsoft\Office\1x.0\Lync /v TrustModelData /t REG_SZ /d a.com /f”

    For example (Office 2016):

    Here is a similar case you could refer to:

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/fb02e5e9-31a5-4d67-b63d-aea905f4eb27/using-one-sip-domain-with-different-primary-smtp-addresses-that-exists-on-the-same-exchange-server?forum=lyncinterop


    Best Regards,
    Shaw Lu


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.


    Click here to learn more. Visit the dedicated forum to share, explore and talk to experts about Microsoft Teams.


    • Edited by Shaw_Lu Thursday, May 30, 2019 3:30 AM
    • Proposed as answer by Shaw_Lu Friday, May 31, 2019 9:38 AM
    Thursday, May 30, 2019 3:29 AM
  • Hi,

    Is there any update on this case?

    Please feel free to drop us a note if there is any update.

    Thank you for your understanding and patience!


    Best Regards,
    Shaw Lu


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.


    Click here to learn more. Visit the dedicated forum to share, explore and talk to experts about Microsoft Teams.

    Tuesday, June 4, 2019 7:42 AM
  • Hi,

    Do you have any further issue on this topic?

    Meanwhile, if there is no issue, please remember to mark helpful reply as answer to close the thread. Your action would be helpful to other users who encounter the same issue and read this thread.

    Thanks for your understanding.


    Best Regards,
    Shaw Lu


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.


    Click here to learn more. Visit the dedicated forum to share, explore and talk to experts about Microsoft Teams.

    Monday, June 10, 2019 1:19 AM