none
Windows could not apply the unattend answer file's <DiskConfiguration> setting - error code 0x80004005 during a new install of Windows 7 RRS feed

Answers

  • Please copy the DiskConfiguration part from your answer file to your post, we will see if there is any problems.

    Can you manually format the disk during installation, but without using gparted? If it can be formatted manually, how does the unattended installation work when you try it again?


    Arthur Xie - MSFT
    Tuesday, November 10, 2009 6:08 AM
    Moderator

All replies

  • Please copy the DiskConfiguration part from your answer file to your post, we will see if there is any problems.

    Can you manually format the disk during installation, but without using gparted? If it can be formatted manually, how does the unattended installation work when you try it again?


    Arthur Xie - MSFT
    Tuesday, November 10, 2009 6:08 AM
    Moderator
  • Hi all,

    I have created an answer file using Windows SIM tool. Please find the answer file below:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="windowsPE">
            <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <DiskConfiguration>
                    <Disk wcm:action="add">
                        <CreatePartitions>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Extend>true</Extend>
                                <Order>1</Order>
                                <Type>Primary</Type>
                            </CreatePartition>
                        </CreatePartitions>
                        <ModifyPartitions>
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Active>true</Active>
                                <Format>NTFS</Format>
                                <Label>System</Label>
                                <Letter>C</Letter>
                                <Order>1</Order>
                                <PartitionID>1</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                        </ModifyPartitions>
                        <DiskID>0</DiskID>
                        <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                    </Disk>
                    <Disk wcm:action="add">
                        <CreatePartitions>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Extend>true</Extend>
                                <Order>1</Order>
                                <Type>Primary</Type>
                            </CreatePartition>
                        </CreatePartitions>
                        <ModifyPartitions>
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Active>true</Active>
                                <Format>NTFS</Format>
                                <Label>DB_Data</Label>
                                <Letter>D</Letter>
                                <Order>1</Order>
                                <PartitionID>1</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                        </ModifyPartitions>
                        <DiskID>1</DiskID>
                        <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                    </Disk>
                    <Disk wcm:action="add">
                        <CreatePartitions>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Extend>true</Extend>
                                <Order>1</Order>
                                <Type>Primary</Type>
                            </CreatePartition>
                        </CreatePartitions>
                        <ModifyPartitions>
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Active>true</Active>
                                <Format>NTFS</Format>
                                <Label>Image_Data</Label>
                                <Letter>E</Letter>
                                <Order>1</Order>
                                <PartitionID>1</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                        </ModifyPartitions>
                        <DiskID>2</DiskID>
                        <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                    </Disk>
                </DiskConfiguration>
                <ImageInstall>
                    <OSImage>
                        <InstallTo>
                            <DiskID>0</DiskID>
                            <PartitionID>1</PartitionID>
                        </InstallTo>
                    </OSImage>
                </ImageInstall>
                <UserData>
                    <AcceptEula>true</AcceptEula>
                </UserData>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SetupUILanguage>
                    <UILanguage>en-US</UILanguage>
                    <WillShowUI>Never</WillShowUI>
                </SetupUILanguage>
                <InputLocale>en-US</InputLocale>
                <SystemLocale>en-US</SystemLocale>
                <UILanguage>en-US</UILanguage>
                <UserLocale>en-US</UserLocale>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="oobeSystem">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <InputLocale>en-US</InputLocale>
                <SystemLocale>en-US</SystemLocale>
                <UILanguage>en-US</UILanguage>
                <UserLocale>en-US</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <AutoLogon>
                    <Password>
                        <Value>YQBkAG0AJABwAHcAZAAkADQAJABtAGUAZABQAGEAcwBzAHcAbwByAGQA</Value>
                        <PlainText>false</PlainText>
                    </Password>
                    <Username>Administrator</Username>
                    <Enabled>true</Enabled>
                </AutoLogon>
                <FirstLogonCommands>
                    <SynchronousCommand wcm:action="add">
                        <CommandLine>cmd /c wmic useraccount where &quot;name=&apos;Administrator&apos;&quot; set passwordExpires=FALSE</CommandLine>
                        <Order>1</Order>
                    </SynchronousCommand>
                </FirstLogonCommands>
                <UserAccounts>
                    <AdministratorPassword>
                        <Value>YQBkAG0AJABwAHcAZAAkADQAJABtAGUAZABBAGQAbQBpAG4AaQBzAHQAcgBhAHQAbwByAFAAYQBzAHMAdwBvAHIAZAA=</Value>
                        <PlainText>false</PlainText>
                    </AdministratorPassword>
                </UserAccounts>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="specialize">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <InputLocale>en-US</InputLocale>
                <SystemLocale>en-US</SystemLocale>
                <UILanguage>en-US</UILanguage>
                <UserLocale>en-US</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-ServerManager-SvrMgrNc" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <DoNotOpenServerManagerAtLogon>true</DoNotOpenServerManagerAtLogon>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="generalize">
            <component name="Microsoft-Windows-ServerManager-SvrMgrNc" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <DoNotOpenServerManagerAtLogon>true</DoNotOpenServerManagerAtLogon>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="auditSystem">
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <AutoLogon>
                    <Password>
                        <Value>YQBkAG0AJABwAHcAZAAkADQAJABtAGUAZABQAGEAcwBzAHcAbwByAGQA</Value>
                        <PlainText>false</PlainText>
                    </Password>
                    <Enabled>true</Enabled>
                    <Username>Administrator</Username>
                </AutoLogon>
                <UserAccounts>
                    <AdministratorPassword>
                        <Value>YQBkAG0AJABwAHcAZAAkADQAJABtAGUAZABBAGQAbQBpAG4AaQBzAHQAcgBhAHQAbwByAFAAYQBzAHMAdwBvAHIAZAA=</Value>
                        <PlainText>false</PlainText>
                    </AdministratorPassword>
                </UserAccounts>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/coem/workbenchwin2008/iso/sources/install.wim#my win2008 san install" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>

    It doesn't work. System configurations are,

    -> system with out build-in harddisk

    -> there were 3 disks from SAN

    -> you can see that disks 0, 1 and 2 are configured in diskconfiguration section.

    After constructing new COEM with this answer file, when i boot the system via DVD disk, in some point in time, i get the following exception:

    the target disk, partition or voume doesnot support the specified operations.

    The error occured while applying the unattended answer file's <DiskConfiguration> setting. Error code 0x80300024

    any help would be appreciated.

    Thank you

    Regards,

    Saravanan

    Friday, August 16, 2013 8:43 AM
  • Still no answer - have the same problem with Windows 10.
    Tuesday, April 16, 2019 9:50 AM
  • Make a new thread about your issue with specifics.
    Tuesday, April 16, 2019 6:58 PM