locked
ipad activesync problem RRS feed

  • Question

  • We want to connect ipad to exchange 2010 through ActiveSync. Also, it returns a 403 error from the connectivity test site. 

    Saturday, February 18, 2012 3:12 AM

Answers

  • Hi

    1. The ActiveSync virtual directory on the Exchange 2010 server is set to require/accept client certificates. please set ignore client certificates.

    2. Inherited permissions are not enabled for the user in AD Security settings.



    Terence Yu

    TechNet Community Support

    • Marked as answer by spfpsw Tuesday, February 28, 2012 11:56 AM
    Monday, February 20, 2012 5:37 AM

All replies

  • First thought would be to double-check authentication settings on the ActiveSync virtual directory. Default settings should be:

    Basic Authentication - Enabled

    All others disabled.

    Otherwise, does the error message provide any more details?

    403... ???

    Connectivity test site? ExRCA?

    https://www.testexchangeconnectivity.com/

    Saturday, February 18, 2012 3:26 AM
  • Hi

    1. The ActiveSync virtual directory on the Exchange 2010 server is set to require/accept client certificates. please set ignore client certificates.

    2. Inherited permissions are not enabled for the user in AD Security settings.



    Terence Yu

    TechNet Community Support

    • Marked as answer by spfpsw Tuesday, February 28, 2012 11:56 AM
    Monday, February 20, 2012 5:37 AM
  • Hi Guys,



    I'm having an issue with iPads and Exchange 2010.



    I have setup Exchange 2010 and configured Activesync. To test i
    ran ExRCA and it passed successfully. I also have a windows mobile and a
    Android 3.1 set up using the 2010 environment.

    We have a public
    certificate and require SSL enabled on the Activesync virtual directory.
    We also have http redirect enabled on the root to redirect to https and
    /owa but not on sub directories.

    Interestingly iphones seem to work.the ipads i've tried have been 5.0.1 and 5.1. Iphones that work have also been a mixture.

    I
    get a Unable to verify account information error when trying to setup
    an exchange account. I also cannot browse to owa using safari from the
    ipads but can from all other devices and safari on my pc.

    I have done a reset network setting and even wiped a ipad but all with no joy. I'm really stuck.

    Any help would be great :)

    Mike

    Friday, March 16, 2012 3:51 PM