none
SCCM client installed failed with error code is 80041002

    Question

  • I meet a issue with sccm client installed on windows xp SP3, below is part of sccmsetup.log, any idea on the issue ? thanks.

    <![LOG[MSI: Action 14:49:49: CreateShortcuts. Creating shortcuts]LOG]!><time="14:49:49.415-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Action 14:49:49: RegisterExtensionInfo. Registering extension servers]LOG]!><time="14:49:49.572-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Action 14:49:49: WriteRegistryValues. Writing system registry values]LOG]!><time="14:49:49.587-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Action 14:49:56: WriteIniValues. Writing INI files values]LOG]!><time="14:49:56.875-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Action 14:49:56: RegisterTypeLibraries. Registering type libraries]LOG]!><time="14:49:56.875-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[The system is no longer in a low-power state.]LOG]!><time="14:49:56.922-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="3088" file="ccmsetup.cpp:7721">
    <![LOG[MSI: Action 14:49:57: SelfRegModules. Registering modules]LOG]!><time="14:49:57.750-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[The system is no longer in a low-power state.]LOG]!><time="14:50:02.442-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="3088" file="ccmsetup.cpp:7721">
    <![LOG[MSI: Action 14:50:04: RegisterProduct. Registering product]LOG]!><time="14:50:04.131-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Action 14:50:04: PublishFeatures. Publishing Product Features]LOG]!><time="14:50:04.616-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Action 14:50:04: PublishProduct. Publishing product information]LOG]!><time="14:50:04.741-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Action 14:50:04: CcmCreateWmiNamespacesRollback. Calls CcmRemoveWmiNamespaces. Deletes the WMI namespaces.]LOG]!><time="14:50:04.928-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Action 14:50:04: CcmCreateWmiNamespaces. Creates the WMI namespaces found in the CcmWmiNamespace table]LOG]!><time="14:50:04.944-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Setup was unable to create the WMI namespace CCM\CIModels
    The error code is 80041002]LOG]!><time="14:50:05.179-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="3" thread="3088" file="msiutil.cpp:292">
    <![LOG[MSI: Action 14:50:05: Rollback. Rolling back action:]LOG]!><time="14:50:05.257-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="msiutil.cpp:306">
    <![LOG[MSI: Warning 25101. Setup was unable to delete WMI namespace CCM\PowerManagementAgent
    The error code is 80041002]LOG]!><time="14:50:05.413-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="2" thread="3088" file="msiutil.cpp:302">
    <![LOG[The system is no longer in a low-power state.]LOG]!><time="14:50:07.931-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="3088" file="ccmsetup.cpp:7721">
    <![LOG[File C:\WINDOWS\ccmsetup\{F5EAB9A8-E852-429F-92BC-BB82712ACA9B}\client.msi installation failed. Error text: ExitCode: 1603
    Action: CcmCreateWmiNamespaces.
    ErrorMessages:
    Setup was unable to create the WMI namespace CCM\CIModels
    The error code is 80041002
    ]LOG]!><time="14:50:13.342-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="3" thread="3088" file="msiutil.cpp:860">
    <![LOG[Next retry in 120 minute(s)...]LOG]!><time="14:50:15.046-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="3088" file="ccmsetup.cpp:7554">
    <![LOG[The system is no longer in a low-power state.]LOG]!><time="14:50:18.909-480" date="12-10-2013" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="3088" file="ccmsetup.cpp:7721">

    Tuesday, December 10, 2013 7:59 AM

Answers

  • stop the wmi service

    go to C:\Windows\System32\wbem

    rename repository to repository.old

    restart computer

    try to install sccm client again.  Should work..

    Tuesday, December 10, 2013 2:00 PM
  • Note that the above steps are essentially destructive. Please review http://blogs.technet.com/b/configmgrteam/archive/2009/05/08/wmi-troubleshooting-tips.aspx.

    Jason | http://blog.configmgrftw.com

    Tuesday, December 10, 2013 3:56 PM

All replies