locked
Alert generated by Send Queue % Used Threshold RRS feed

  • Question

  • Hi,

    For the pas t few days i'm started recieving huge number of alerts (Alert generated by Send Queue % Used Threshold) from SCOM. Alerst are form serveral servers. I'm not sure how to overcome the issue, could anyone help me on this. Thanks


    • Edited by mkkumar2005 Monday, January 9, 2012 11:12 AM
    Monday, January 9, 2012 11:12 AM

Answers

  • Hi,

    What is the threshold of that alert?

    Please try to use get-queue |fl to check the queues on hub server.

    Also you can use Queue Viewer to check that.

     Do you have any related error information from event log? Please post the detail error event information here.

    Also I recommend you to run ExBPA  to check the Exchange status and then post the error information here.

    By the way, how many Exchange Servers in your network?  What is the version of your Exchange Server and SCOM?

    If you have event 2115 in event log, then please try to restart the health services and check the issue again.

    If you find any agent is in grayed out status, then please try to restart and monitor the issue.

    SCOM 2007,Alert generated by Send Queue % Used Threshold

    http://blogs.technet.com/b/csstwplatform/archive/2010/09/21/scom-2007-alert-generated-by-send-queue-used-threshold.aspx

     


    Xiu Zhang

    TechNet Community Support


    • Edited by Xiu Zhang Wednesday, January 11, 2012 7:02 AM
    • Marked as answer by Xiu Zhang Friday, January 20, 2012 2:32 AM
    Wednesday, January 11, 2012 6:58 AM