locked
SharePoint SP1 with August Cumulative Fails RRS feed

  • Question

  • The upgrade fails during step 8 of the Products Configuration Wizard.

    The Config Wizard says Installing the Application content Files....

    This is the exception recorded in the log file.

    10/11/2011 16:54:27  14  ERR                  Task applicationcontent has failed with an unknown exception
    10/11/2011 16:54:27  14  ERR                  Exception: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
       at Microsoft.SharePoint.Administration.SPAspConfigurationFile.ApplyActionToXmlDocument(XmlDocument xdAction, XmlDocument xd, String sourceFileName, SupportedXmlDocutmentActions supportedActions)
       at Microsoft.SharePoint.Administration.SPAspConfigurationFile.MergeWebConfig(XmlDocument xdWebConfig, String fileMask)
       at Microsoft.SharePoint.Administration.SPWebService.ApplyApplicationContentToLocalServer()
       at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ApplicationContentTask.Run()
       at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.TaskThread.ExecuteTask()

    The SharePoint Environment is highly customized, and ideas where to go digging?

    Wednesday, October 12, 2011 12:03 AM

Answers

All replies

  • HI,

    Stop your timer services and execute wizard again.


    Thanks, Rahul Rashu
    Wednesday, October 12, 2011 2:58 AM
  • Hi CoderBond,

    SP1 for SharePoint 2007 or SharePoint 2010?   Please note that this is a SharePoint 2007 forum.  You need to ask SharePoint 2010 related questions here:

    http://social.technet.microsoft.com/forums/en-US/category/sharepoint2010/

    Moderators, please take necessary action once the Asker confirms the version.


    Thanks & Regards,
    Kamlesh | Blog | Twitter | Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Wednesday, October 12, 2011 3:47 AM
  • Rashu, I verified the service was stopped. Rant the the Wizard again and it bombed.

     

    KSDN,

    Sorry. Moving it to http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/sharepoint2010setup/thread/a41680ec-3952-4f71-9166-7ff21e8f76ee.


    Wednesday, October 12, 2011 1:23 PM
  • The error and callstack indicates that the configuration wizzard is trying to update a web.config file for a SharePoint web application.

    It seems either the web.config file or the whole website directory which should hold this web.config file has been deleted from the server.

    Is it possible that the IIS website for one or more SharePoint web apps have been deleted from the server without deleting the SharePoint web application through Central Admin?


    Stefan Goßner
    Senior Escalation Engineer - Microsoft CSS
    This post is provided "AS IS" with no warrenties and confers no rights.
    Wednesday, October 12, 2011 1:43 PM
  • Hi,

    Stop your IIS admin and WWW services and try it again.


    Thanks, Rahul Rashu
    Thursday, October 13, 2011 4:37 AM
  • For the benefit of everyone, we should stop answering to this thread as there is a duplicate thread in SharePoint 2010!
    Thanks & Regards,
    Kamlesh | Blog | Twitter | Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Thursday, October 13, 2011 7:46 AM
  • According to something I read, any future cumulative updates for MOSS 2007 would require SP2 to be installed. 
    Thursday, October 13, 2011 2:46 PM
  • Hi,

    Compare the virtual directory folder with that of any other server in farm.

    This step is to find out the difference. You can use Beyond Compare to do it easily.


    Thanks, Rahul Rashu
    Monday, October 17, 2011 6:51 AM