none
Can't Load Website RRS feed

  • Question

  • We have a very strange problem I'm stuck for days on.

    Small network, Windows 2008 Server Std SP1, with six W7 Pro workstations, four of which are Dell Laptops bought with Windows 7 Home & upgraded to pro via Windows Anytime Upgrade.

    On the four Dell Laptops only, a single website is not accessible (DrFirst.com), unfortunately, it is the only website we really care about. When the web address is entered, we get a "Loading" cursor and it just sticks. As far as I can tell, ANY OTHER WEBSITE is accessible. Now, this same same site is accessible on the server as well as two of the other workstations.  This is regardless of browser -- IE9, FireFox & Chrome all behave identically.  We have tried the obvious -- disabled firewall, disabled MSE, clearing DNS cache, etc.

    On one of the workstations, I have manually overridden the DNS address with an outside one that is known good (8.8.8.8) and still get the same result (we are generally using DNS from the server).   There is no proxy server configured for the workstation.

    We're getting really desperate here and I hope someone can help.  Thanks in advance for any suggestions.

    David

    Following is the output of an nslookup (with the default settings, not the 8.8.8.8 dns):


    C:\>nslookup drfirst.com
    5.1.168.192.in-addr.arpa
            primary name server = localhost
            responsible mail addr = nobody.invalid
            serial  = 1
            refresh = 600 (10 mins)
            retry   = 1200 (20 mins)
            expire  = 604800 (7 days)
            default TTL = 10800 (3 hours)
    Server:  UnKnown
    Address:  192.168.1.5

    Non-authoritative answer:
    Name:    drfirst.com
    Address:  65.221.2.202


    AND below is an IPCONFIG/ALL


    Windows IP Configuration

       Host Name . . . . . . . . . . . . : EXAM4
       Primary Dns Suffix  . . . . . . . : CLINIC.LOCAL
       Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
       IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
       WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
       DNS Suffix Search List. . . . . . : CLINIC.LOCAL
                                           myhome.westell.com

    Ethernet adapter Local Area Connection:

       Connection-specific DNS Suffix  . : myhome.westell.com
       Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
       Physical Address. . . . . . . . . : 24-B6-FD-27-B5-4B
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::51b3:907f:ea19:8328%14(Preferred)
       IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.112(Preferred)
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
       Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, October 11, 2012 10:44:07 AM
       Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, November 10, 2012 11:24:23 AM
       Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 287618813
       DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-16-E1-6F-85-24-B6-FD-27-B5-4B

       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.5
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.myhome.westell.com:

       Connection-specific DNS Suffix  . : myhome.westell.com
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.112%13(Preferred)
       Default Gateway . . . . . . . . . :
       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.5
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


    Thursday, October 11, 2012 4:42 PM

Answers

All replies

  • Have you tried adding that site to the list of trusted sites?  Go to internet options>security>trusted sites> then add the site in
    Thursday, October 11, 2012 8:02 PM
  • Thanks for your reply.  Yes, in fact we've tried to minimize all security settings under Internet Options to no avail.

    David


    David Ray www.eswitchboard.com

    Thursday, October 11, 2012 8:07 PM
  • What about updating java? Is this up to date?
    Friday, October 12, 2012 12:21 PM
  • Ping the name to see if it gets resolved properly.

    If it does then the DNS resolution is not the problem.

    If it doesn't then maybe check the host file.

    This web page seems to be using .jsp.

    Make sure you have working java installed on the computers in question.

    Try registering java on the machines

    http://support.microsoft.com/kb/949140

    regsvr32 %systemroot%\system32\jscript.dll

    %systemroot%\system32\regsvr32 %systemroot%\system32\jscript.dll

    Friday, October 12, 2012 1:06 PM
  • Thanks for these latest replies. We updated Java to the current version and it didn't help.  Also registering it.

    This is the weirdest problem I've seen in a while.  I'm able to do a tracert to the site, which says to me it is getting DNS resolved.

    Appreciate all further suggestions.

    David


    David Ray www.eswitchboard.com

    Monday, October 15, 2012 3:09 AM
  • Just got it.

    Realtek PCIe FE NIC driver.

    Updated it and that was it.

    Thanks, everyone, for taking time to reply.


    David Ray www.eswitchboard.com

    Monday, October 15, 2012 3:14 AM
  • Hi,


    Glad to hear this issue has been solved after updating Realtek PCIe FE NIC driver. Thanks for sharing. We really appreciate your time and efforts. Hope your experience will help other community members facing similar problems.


    Regards,


    Vincent Wang

    TechNet Community Support

    Monday, October 15, 2012 3:16 AM
    Moderator