locked
SQL licenszing feladvány RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

   

  Egy kis csavar:

   

  Adott egy SQL 200 Szandard, amit a kedves ügyfél megvett per processzor.

   

  Megupgrade-elné 2005-re.. Most OVS konstrukciója van.

   

  Mi a megoldás?

   

  Üdv,

   

  Rubó

  Monday, May 14, 2007 9:23 PM

All replies

 • Nem vagyok hivatásos licensz guru, de legfeljebb együtt gondolkozunk. Ha jól sejtem akkor a korábbi SQL2000 az nem OVS-ben lett megvásárolva. Az OVS alapvetően a kliensek licenszelését segíti és egyszerűsíti, de addicionális termékként vehetsz egy csomó szerver terméket is. Az biztos hogy upgrade licenszt az OVS alatt nem találsz, mert nem így működik az OVS.SQL-t sem úgy veszel OVS alatt hogy 2005-ös vagy 2000-es, hanem úgy hogy SQL Standard és kész, ezek után bármelyik verziót (és abból is a Standard-ot) használhatod, akár a 2000-et akár a 2005-öt. Ha kijön újabb akkor a legújabbat, egész addig míg él az OVS előfizetésed. Szerintem a korábbi licenszet nem tudod bevinni kedvezményként az OVS alá, csak a desktop termékeknél lehetett kedvezményt kapni az első éves díjból.

  Az OVS alatt továbbra is megtalálható a szerver és a processzor alapú licenszelés, előbbi esetben CAL-okat kell venni, utóbbi esetben az eljárás ugyanaz mint a nem OVS-es processzor alapú termékeknél.

   

  Ha árakra vagy beszállítói segítségre van szükséged akkor keress meg magánban, ez a fórum segítségnyújtásra szolgál így üzletelni nem lenne etikus, de szívesen segítek bajtársi alapon is.

  Tuesday, May 15, 2007 11:31 AM
 •  

  Szia!

   

  Köszi a választ, de nem kell természetesen ár, csak a metódus érdekel.

   

  Akkor tehát ez csak úgy megy, hogy upgrade licensz kell az SQL 200-re, vagy meg kell venni egy SQL 2005-öt?

   

  Üdv,

   

  Rubó

   

  Tuesday, May 15, 2007 11:53 AM
 • 2002 óta nincs már upgrade. Ha volt S/A-d a licenszhez akkor használhatod a legfrissebb verziót, ha nem akkor meg kell venni a teljes verziót, ezt megteheted normál licenszként, vagy az OVS keretein belül előfizetéssel. Előbbi esetben a licensz örökre a tiéd, utóbbi esetben az árát nagyjából harmadolva fizeted ki éves bontásban, de a végén nem marad tiéd a licensz.
  Tuesday, May 15, 2007 12:19 PM