none
Odd issue with MDT/WDS Client reboots automatically with Dell E7450 and E7440 RRS feed

  • Question

  • Hello all,

    Problem

    I am seeing an strange issue with specific dell E7450 and E7440 model laptops but for some laptop deployment goes smoothly.

    Deployment is working perfectly fine with many other dell model desktops,laptops and servers

    Brief about the MDT setup

    MDT 8450 with ADK Windows 10 1803 and WDS are running in Windows server 2016 server.

    latest drivers included in the MDT and boot image

    Laptop is installed with latest BIOS (A19)

    BIOS load default is done, and SECURE BOOT enabled/disabled both i have tried.

    DHCP is configured with policy to differentiate the BIOS/UEFI. 

    Can someone help me if i am missing something here. 


    Monday, July 30, 2018 12:50 PM

Answers

  • When you boot to network, wait for it to show the WinPE background and press F8 to open a command prompt.  Start diskpart and clean the drive.

    Diskpart
    
    sel dis 0
    
    cle
    
    exit
    
    Wpeutil reboot

    After the reboot, PXE again and see if it goes past the point of a reboot.

    LawsonT

    • Marked as answer by PradeepBC Tuesday, July 31, 2018 11:05 AM
    Monday, July 30, 2018 5:15 PM

All replies

  • When you boot to network, wait for it to show the WinPE background and press F8 to open a command prompt.  Start diskpart and clean the drive.

    Diskpart
    
    sel dis 0
    
    cle
    
    exit
    
    Wpeutil reboot

    After the reboot, PXE again and see if it goes past the point of a reboot.

    LawsonT

    • Marked as answer by PradeepBC Tuesday, July 31, 2018 11:05 AM
    Monday, July 30, 2018 5:15 PM
  • Thanks a lot LawsonT for your reply

    this worked in a laptop, i will try in other laptops which have issues. 

    Tuesday, July 31, 2018 11:06 AM