none
Trust Relationship failed Windows 7

    Question

  • Hello Experts....I am facing an issue in our environment that random windows 7 client machines have starting reported and error  which says "The trust relationship between this workstation and primary domain failed".

    We have tried every possible solution given on google but all in vain. can you please give a concrete solution to this...

    Many thanks in advance...:)

    Thanks,

    Sim

    Monday, January 23, 2017 8:57 AM

All replies

  • Hi

    There can be many reasons for this issue,first check these sources;

    https://support.software.dell.com/kb/73686

    https://support.microsoft.com/en-us/help/976494/error-1789-when-you-use-the-lookupaccountname-function-on-a-computer-that-is-running-windows-7-or-windows-server-2008-r2

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/843dbc62-8b7b-465f-a413-f570a4ca7653/problem-on-rollback-on-vdi-pool-the-trust-relationship-between-this-workstation-and-primary-domain?forum=winserverTS


    This posting is provided AS IS with no warranties or guarantees,and confers no rights. Best regards Burak Uğur

    • Proposed as answer by Todd Heron Monday, January 23, 2017 9:58 PM
    Monday, January 23, 2017 9:15 AM
  • Hi,
    As far as I know, the main cause could be: The computer's machine account has the incorrect role or its password has become mismatched with that of the domain database.
    If that is the case, have you tried to reset the computer account in ADUC? If resetting account is not working, then please have a try to rejoin the computer into domain.
    Please see details from: https://redmondmag.com/articles/2014/04/21/domain-trust-issues.aspx
    Please Note: Since the web site is not hosted by Microsoft, the link may change without notice. Microsoft does not guarantee the accuracy of this information.
    Best regards,
    Wendy

    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Tuesday, January 24, 2017 7:12 AM
    Moderator
  • Hi,

    I am checking how the issue going, if you still have any questions, please feel free to contact us.

    And if the replies as above are helpful, we would appreciate you to mark them as answers, and if you resolve it using your own solution, please share your experience and solution here. It will be greatly helpful to others who have the same question.

    Appreciate for your feedback.

    Best regards,

    Wendy


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Monday, January 30, 2017 8:07 AM
    Moderator