locked
Nem kapcsolódhatok egy hálózati klienshez RRS feed

 • Question

 • Üdv!
  Van-e valakinek arra érkezése, mi lehet a gond?
  Egyenrangú hálózatban XP Prof és Win2k workstationok futnak. Az egyik géphez nem tudunk a mai naptól kapcsolódni, erről a gépről viszont lehet bármelyik gépre. Pingelni lehet, de ha a számítógép keresésénél beírom a gép ip címét, nem találja meg. A teljes hálózaton meg ott figyel a gép neve, de ráklikkelve nincs jogom a hálózati erőforrás használatához, hálózati elérési út nem található hibaüzit kapok.
  Kapcsolódni akaró gépek mindegyike uazt az üzit kapja. Kikapcsoltam a panda antivirus progit, semmi. Átneveztem a gépet, ez sem hozott változást. A gépen win2k wrks fut. Múlt héten még jó volt minden. A kedves felhasználó esküszik rá, h semmit nem futtatot, nem telepített. (nem is tud) Most nézem a logokat, hátha valami még kiderülhet. Addig is várom az értelmes ötleteket.
  Monday, May 4, 2009 9:34 AM

All replies

 • Köszi, elég sok érdekességet találtam a linken.
  Időközben addig zavart a hiba, h egy végletekig egyszerű megoldással oldottam meg a problémámat. Rendszergazdai joggal uninstalláltam a TCP/IP protokollt, újraindít, TCP/IP vissza, korábbi fix ip cím visszaállítás és azóta csodálatosan működünk. Hogy mi volt a probléma? Nem tudom, de emlékszem a Win98 rendszereken ez a módszer sokat segített akkoriban is.

  Lux-on
  Monday, May 11, 2009 4:37 PM