none
Ribbons missing after migration RRS feed

  • Question

  • I am working on migrating a few site collections from 2007 to 2013 using a 3rd party migration tool. On a specific list I have discovered that there are no List/Items ribbon tabs.  There is also no New Item link.  I made sure that Full Toolbar was selected ton the modify webpart dialog box, but it did not restore the New Item link.  No idea how to restore the ribbons.

    There are no mistakes; every result tells you something of value about what you are trying to accomplish.

    Wednesday, May 27, 2015 9:37 PM

Answers

  • Hi,

    When we add a content edit web part into a page,  the ribbon disappears, If you select items in list, the ribbon appears.

    For your second issue, I suggest that you use the new item in the ribbon instead of the new item link.

    Best Regards,

    Lisa Chen


    TechNet Community Support
    Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Proposed as answer by Eric Tao Tuesday, June 9, 2015 2:06 AM
    • Marked as answer by Eric Tao Wednesday, June 10, 2015 10:08 AM
    Tuesday, June 2, 2015 2:48 AM
    Moderator
  • Hi

    There is a workaround for this.

    In your content editor web part, along with the required code, you can add below code as suggested in this link.

    setTimeout(function() {
    var elem = document.getElementById("MSOZoneCell_WebPartWPQ2");
    if(elem != null) {
        var dummyevent = new Array();
        dummyevent["target"] = elem;
        dummyevent["srcElement"] = elem;
        WpClick(dummyevent);
        _ribbonStartInit("Ribbon.Browse", true)
    }
    }, 500);
    This will set focus on the list/library web part when web page loads and make ribbon appears.

    You may need to check web part id using developer tools. In my case it is "MSOZoneCell_WebPartWPQ2"

    Hope it helps.



    Danny
    MCTS, MCP
    LinkedIn | Twitter


    Please remember to "Mark as Answer" if it works or vote of it is helpful.

    • Marked as answer by Eric Tao Wednesday, June 10, 2015 10:08 AM
    Tuesday, June 2, 2015 6:32 AM

All replies

  • Hi

    Can you verify few things as mentioned below-

    1.) Is it happening for all lists/libraries or only few/specific.

    2.) Have you tried to create new list/library and experience same issue.

    3.) If you select items in list, does ribbon appears.

    4.) Is there any sort of customization like content editor web part or javascript code present on that page.

    5.) Using developer tools can you check if there is any javascript error.

    6.) Check browser compatibility mode, if it works.

    As far as i know, there is a known issue, if any list/library is customized in 2007 (added some content editor web part) the ribbon does not load or disappears after migration.

    Also check this link - http://roxority.com/sharepoint-zen/how-to-recover-missing-sharepoint-ribbontool-bar-action-comm.html


    Danny
    MCTS, MCP
    LinkedIn | Twitter


    Please remember to "Mark as Answer" if it works or vote of it is helpful.

    Thursday, May 28, 2015 6:11 AM
  • Hi,

    I agree with DanishIslam.

    As far as I know, if any list/library is customized in 2007 (added some content editor web part) the ribbon does not load or disappears after migration.

    Edit page->delete the customized web part.

    For your second issue that New Item link is disappears, Edit Page->Edit web part->Make sure you haven't choose Server Render.

    Hope this helps.

    Best Regards,

    Lisa Chen


    TechNet Community Support
    Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Saturday, May 30, 2015 9:00 AM
    Moderator
  • Thank you for responding Lisa.  You were correct about the Content Editor Web Part on the page.  When I deleted it, the ribbons become available.  However, the webpart contains javascript that I need. The javascript uses a calculated column to write HTML (http://blog.pathtosharepoint.com/2008/09/01/using-calculated-columns-to-write-html/).  Any solutions that you can think of?  Surely one is allowed to add web parts to the page without losing ribbons?

    With regard to the New link, I do not have Server Render checked.


    There are no mistakes; every result tells you something of value about what you are trying to accomplish.

    Monday, June 1, 2015 3:56 PM
  • Hi,

    When we add a content edit web part into a page,  the ribbon disappears, If you select items in list, the ribbon appears.

    For your second issue, I suggest that you use the new item in the ribbon instead of the new item link.

    Best Regards,

    Lisa Chen


    TechNet Community Support
    Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Proposed as answer by Eric Tao Tuesday, June 9, 2015 2:06 AM
    • Marked as answer by Eric Tao Wednesday, June 10, 2015 10:08 AM
    Tuesday, June 2, 2015 2:48 AM
    Moderator
  • Hi

    There is a workaround for this.

    In your content editor web part, along with the required code, you can add below code as suggested in this link.

    setTimeout(function() {
    var elem = document.getElementById("MSOZoneCell_WebPartWPQ2");
    if(elem != null) {
        var dummyevent = new Array();
        dummyevent["target"] = elem;
        dummyevent["srcElement"] = elem;
        WpClick(dummyevent);
        _ribbonStartInit("Ribbon.Browse", true)
    }
    }, 500);
    This will set focus on the list/library web part when web page loads and make ribbon appears.

    You may need to check web part id using developer tools. In my case it is "MSOZoneCell_WebPartWPQ2"

    Hope it helps.



    Danny
    MCTS, MCP
    LinkedIn | Twitter


    Please remember to "Mark as Answer" if it works or vote of it is helpful.

    • Marked as answer by Eric Tao Wednesday, June 10, 2015 10:08 AM
    Tuesday, June 2, 2015 6:32 AM