locked
Könyvelő program futtatása Win7 alatt hálózatban RRS feed

 • Question

 • Üdvözlök Mindenkit!
  A kérdésem a következő:
  adott egy új Win7 Ultimate + egy 1995-ös könyvelői program "1C", ha valaki ismeri. A központi adatbázis egy hálózatban megosztott lemezen (gépen) található, mivel egyszerre több gép is használja. A hitelesítő kulcs is ezen lemezen (gépen) fut, amit eddig (XP alatt) az autoexec.bat fájlba beírt "set nethaspprotocol = netbios" paranccsal értem el, az adatbázist pedig a parancsikonban megadott indítófájl után beírt "/ dy:" paranccsal. Tehát a  program maga az én gépemen fut, az adatbázis és a kulcs a megosztott lemezen van. XP alatt minden rendben ment. Most, ahogy feltelepítettem a Win7 alá, első indításkor,az autoexec.bat módosítása után, gyönyörűen elindult, általam nem is remélve, viszont ezt követően többet soha. Folyton azt a hibaüzenetet adja "A hitelesítő kulcs nem található", noha először minden jól működött. Próbáltam Adminisztrátorként indítani, a hálózat típusát változtatni, XP kompatibilis módban indítani, eddig semmi. Minden ötletre vevő vagyok! Előre is kösz!
  Sziasztok
  Wednesday, March 10, 2010 3:22 PM

All replies

 • Arra gondolok, hogy esetleg módosított valami az első indításkor (jogot, tartalmat, valamit). Most másik gépről (xp-ről) elindul, csak a W7-ről nem? W7-en másik profillal elindul?

  A.
  Thursday, March 11, 2010 6:56 AM
 • Üdv Asteriksz!

  Először is kösz a gyors választ!

  Más gépeken XP alatt most is tökéletesen megy. Csak a Win7 alatt nem akar. Nem értem, mitől indult el elsőre! Feltelepítettem, módosítottam az autoexec.bat - ot, kiegészítettem a pancsikonban az indítófájl elérését és kész! Indítottam a programot ellenőrzésképp és minden nagyszerűen működött. Aztán úgy egy óra múlva, mikor már dolgoznom kellett volna vele, semmi! Nincs hitelesítő kulcs - írja. Közben semmilyen változtatást nem csináltam, se programot nem telepítettem, se semmi.

  Thursday, March 11, 2010 8:16 AM
 • Bocs, a profilról nem írtam: próbáltam sima felhasználókent, adminisztrátor jogú felhasználóként és beléptem Adminisztrátorként is, de sehogy nem megy. A hálózat típusát is próbáltam változtatni munkahelyi illetve otthoni típusra, a nyíltat nem próbáltam. 
  Thursday, March 11, 2010 8:25 AM
 • Gondolom a program támogatása már rég megszűnt, tehát külső segítség nincs, igaz?

  A hitelesítő kulcs micsoda? Szöveg, vagy lic állomány, vagy egyéb?

  A.
  Thursday, March 11, 2010 12:14 PM
 • Nos, meg is , meg nem is, ugyanis a programot készítő cég már megszünt, de a jogutód elvileg átvette a támogatást, ugyanakkor Win7-tel kapcsolatban nem tudnak segíteni. Még legalábbis nem! A kulcs pedig lic állomány, ahogy írtad, ami a szerver gép LPT portjára van csatlakoztatva, ma valószínüleg egy védett pendrive-on lenne.
  Thursday, March 11, 2010 1:59 PM
 • Tehát akkor hardver-kulcsról beszélünk. Más, ehhez hasonló program esetén szükség van a gazdagépre egy külön progit telepíteni, ami ezt kezeli - itt, mivel xp-ről működik, úgy tűnik, nem szükséges vagy telepítve van?

  Már csak ötletelni tudok: a paraméter alapján Netbios forgalom szükséges. Ez engedélyezve van a W7-en? Esetleg tűzfal?

  Ami a támogatást illeti, már rég kijött a W7, tehát kötelességük lenne segíteni (ha a szerződés is úgy van).

  A.
  Friday, March 12, 2010 6:38 AM