locked
FTP elérés probléma IIS7 alatt RRS feed

 • Question

 • Hi!

  Egy Win2008 Serveren IIS7 fut, a telepítő CD levő FTP szervert feltelepítettem, helyi hálózatból és ruteren keresztül az internet felől is elértem a FTP szervert, néhány probléma miatt feltelepítettem az IIS FTP Server 7.5. Localhoston  a szerveren elérem FTP-vel de a hálózat többi gépén időtúllépéssel megszakad a kapcsolat létrehozása.  Kérem a szakértőket,  adjanak tanácsot, hogy tudom megoldani a problémát.
  Előre is köszönöm.
  Thursday, September 24, 2009 8:46 PM

All replies

 • Elsőre ezt nézném meg:

  http://learn.iis.net/page.aspx/309/configuring-ftp-firewall-settings/
  Thursday, September 24, 2009 10:17 PM
 • Hi!

  Sajnos nekem is ugyanaz lenne a problémám, de nem találtam rá megoldást.
  Ki van engedve a 21-es port...meg a bejövőbe is ott van; de csak odáig jutok mindig hogy beírom a felhsználónevet és a jelszót...és utána timed out; jha és persze localhost-on megy minden gond nélkül!??

  Up: eszembe jutott hogy megteszem azt a szörnyűséget hogy kikapcsolom a tűzfalat egy próbálkozás erejéig, és láss csodát; minden megy, tehát a tűzfalnál van a probléma forrása; csak azt nem tudom hogy hol..??
  Monday, October 5, 2009 11:05 PM
 • Érdemes lenne megnézni az ide vonatkozó tűzfal szabályokat.
  Tuesday, October 6, 2009 7:26 AM
 • A helyzet az hogy nem találom a probléma pontos forrását; viszont az ftp szervernek meg mennie kéne.
  A tűzfal szabályokban nincs semmi!!??
  Egyébként egy windows server 2008R2-ről van szó...IIS7el...és egyenlőre érthetetlen számomra a probléma, viszont ugyanakkor sürgős is!
  PLEASE HELP!!
  Tuesday, October 6, 2009 10:38 PM
 • Én ma 2x is belefutottam ebbe a problémába R2 és sima 2008 alatt is. R2 alatt csak az ftp-nek kijelölt gyökérmappa sima - nem az Advanced - sharing jogaira kell odafigyelni. A sima 2008 esetén a probléma megoldását a tűzfalon a Connection Security Rules-hoz egy új szabály felvitelét jelentette: jobb klikk New Rule... és az a fontos, hogy a Custom-ot válaszd ki. Innentől kezdve értelemszerűen megadhatóak a válaszok: le tudod korlátozni, hogy ki kapcsolódjon a te FTP vagy web szerveredhez vagy ahhoz, amihez csak szeretnéd. A Requirements lépés alatt én a legalsót, a Do not authenticate-t választottam, de ha bármely másikat is választhatod.


  Szerk: miután felvettem ezt a rule-t, működött az FTP hozzáférés távolról is. Sőt azután is működött, miután letiltottam és töröltem azt a rule-t :D

  Mindenesetre érdekes...
  Saturday, February 20, 2010 11:18 PM