none
Special characters in column value and search

    Question

  • I have trouble using inline search in list (actualy general search didn't find what i want neither).

    We have generic custom list with only one field - title, and 2 items:

    OOO"August Plus"

    OOO "August Plus"

    Notice, that in first case there is no space between OOO and quote.

    And now i can't figure out how to make my search phrase to retrieve first item. Only OOO* works, but in real list we have around 20k items starts from that, so it's not an option.

    In real we are using SSP 2013, but i just create this sample in SPO and it's have same behavior.

    Saturday, March 4, 2017 1:42 PM

All replies

  • Hi Sergey Konnovaro,

    I did not reproduce your issue.

    For this issue, please click on “Include” link to see if you can get items.


    In addition, if we only want to get OOO"August Plus" (not space between OOO and quote), we can use Query String (URL) filter web part or Text Filter web part. The search using inline search box for OOO"August Plus" returns items that have OOO and August Plus.



    Best regards,

    Linda Zhang


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Monday, March 6, 2017 7:08 AM
  • Hi Linda, thx for reply.

    I thought that language didn't matter, but look like i was wrong. Actually we are using russian language and there my test list:


    Here i tried to get ООО"Август плюс" ("include" link was pressed):

    Just added eng. version OOO August and it work's like on your screenshots.

    And some bonus with wildcard (only 1 of 3 Август):



    Monday, March 6, 2017 6:29 PM
  • Hi Sergey Konnovaro,

    Please try to click on “Include” link to see if you can get more results.


    Can you get ООО"Август плюс" when search ОООАв*?

    Best regards,

    Linda Zhang


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Tuesday, March 7, 2017 1:46 AM
  • Hello Linda Zhang,

    And

    Looks like for sharepoint ООО"Август is a one word, and because of " in the middle of it you can't search with wildcard after ".

    ООО* works, but all after " not


    Tuesday, March 7, 2017 4:39 AM
  • Hi Sergey Konnovaro,

    I installed Russian language pack, and tested the search. I got the same issue as you got.

    For this issue, I am downloading Service Pack 1 for Microsoft SharePoint Server 2013 Language Pack, and then I will compare the result after installation.

    You can also download Service Pack 1 and check if the issue is fixed.

    Best regards,

    Linda Zhang


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Wednesday, March 8, 2017 11:10 AM
  • Hello Linda Zhang,

    Our farm already have Service Pack 1 installed.

    Result of (get-spfarm).BuildVersion:

    Major  Minor  Build  Revision
    -----  -----  -----  --------
    15     0      4667   1000

    If you can confirm problem with SharePoint Online I would greatly appreciate this.


    Wednesday, March 8, 2017 6:29 PM
  • Hi Sergey Konnovaro,

    I reproduced this issue in my SharePoint Online environment. I got the same results as you got.

    For this issue, I recommend to submit a ticket to our premier support where our engineer can remote help you directly.

    Best regards,

    Linda Zhang


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Monday, March 13, 2017 12:19 PM