none
FSCT in workgroup environment

    Question

  • Hi.

    At the first, i try to run FSCT tool at non-domain environment (all test servers are running under WS 2008 R2, DNS server exists, all test servers located at single flat "sandbox" subnet), but i have got a strange output. Despite of i configured test for 3 users, the tool try to create folder for the forth one... (look at "fsct client run" output below). Could anybody explain me, - why? Thanks a lot for assistance.

    // server commands

    c:\fsct\amd64fre\fsct>fsct prepare server /clients tst-cl /password !QAZ2wsx#EDC /users 3 /volumes z: /workload HomeFolders
    clients' names: tst-cl
    password: !QAZ2wsx#EDC
    number of users per client: 3
    volumes: z:
    workload name: HomeFolders
    Disabling strict name checking.
    Adding users to the server
    Deleting all net sessions.
    Stopping service Browser
    Error stopping service: the service has not been started.
    Stopping service LanmanServer
    Service stopped.
    Starting service LanmanServer
    Service started.
    Creating file sets
    Server setup complete.
    Closing network connection
    Command execution completed successfully.

    // client commands

    c:\fsct\amd64fre\fsct>fsct prepare client /server tst-fs /server_ip 172.16.0.10 /password !QAZ2wsx#EDC /users 3 /workload HomeFolders /controller tst-ctrl /log c:\fsct\log.txt /verbose /timestamps
    server's name: tst-fs
    server's ip addresses: 172.16.0.10
    password: !QAZ2wsx#EDC
    number of users: 3
    workload name: HomeFolders
    controller's name: tst-ctrl
    log file path: c:\fsct\log.txt
    Setting up client's (TST-CL) environment
    Making a backup copy of the hosts file.
    Updating the hosts file.
    Client setup complete.
    Closing network connection
    Command execution completed successfully.

    c:\fsct\amd64fre\fsct>fsct run client /controller tst-ctrl /server tst-fs /password !QAZ2wsx#EDC
    controller's name: tst-ctrl
    server's name: tst-fs
    server's password: !QAZ2wsx#EDC
    Using default timeout of 2 minutes.
    Running test.
    Error creating users. Directory work\client\users\TST-CLu4 doesn't exist.
    Error creating users.
    Error initializing iteration.
    Error running client.
    Closing network connection
    Command execution failed.

    // controller commands

    c:\fsct\amd64fre\fsct>fsct prepare controller
    Closing network connection
    Command execution completed successfully.

    c:\fsct\amd64fre\fsct>fsct run controller /server tst-fs /password !QAZ2wsx#EDC /volumes z: /clients tst-cl /min_users 50 /max_users 250 /step 50 /duration 0 /workload HomeFolders
    server's name: tst-fs
    server's password: !QAZ2wsx#EDC
    volumes: z:
    clients' names: tst-cl
    min users: 50
    max users: 250
    sweep step: 50
    test's duration: 0
    workload to use: HomeFolders
    Executing: rd /s /q running
    Executing: rd /s /q running complete.
    Executing: md running\signals
    Executing: md running\signals complete.
    Running the test (workload: HomeFolders).
    Running iteration for 0 seconds with 50 users [warmup: 30s].
    Error receiving message.
    Unknown winsock error.
    Error receiving 'ready' message.
    Error waiting for client tst-cl to get ready.
    Error initializing iteration.
    Error running iteration.
    Error running test.
    Error running the controller.
    Closing network connection
    Command execution failed.

    Wednesday, October 22, 2014 8:26 AM

All replies

  • You have told it to create 3 users but then in your test you are telling it to use a minimum of 50 users.

    c:\fsct\amd64fre\fsct>fsct run controller /server tst-fs /password !QAZ2wsx#EDC /volumes z: /clients tst-cl /min_users 50 /max_users 250 /step 50 /duration 0 /workload HomeFolders

    You need to either increase the number of users you create or lessen the number of users you are testing with.  Try creating 10 users and then use min_users 2, max_users 10,and step 2.

    Friday, October 24, 2014 10:01 PM